ΚεντρικήΟμορφιά

4 φυσικές μάσκες σώματος που μπορείτε να φτιάξετε σε 5 λεπτά

26/4/2023

Μήπως έχει φτάσει η στιγμή να χαρίσετε στον εαυτό σας δυο ώρες χαλάρωσης και φροντίδας για να βάλετε μια μάσκα σώματος που θα φτιάξετε μόνη σας; Οι σπιτικές μάσκες σώματος που παρουσιάζουμε κοστίζουν ελάχιστα και τα αποτελέσματά τους μπορούν να συγκριθούν με ορισμένες ποιοτικές μάσκες σώματος του εμπορίου.

Η τακτική φροντίδα του δέρματος μπορεί να βελτιώσει την όψη του, να βοηθήσει στον έλεγχο της λιπαρότητας και στην καταπολέμηση της ακμής. Αυτό ισχύει για το πρόσωπο όσο και για το σώμα και δε χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο σπα για να δείτε αποτελέσματα. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές μάσκες σώματος και να δώσετε στο δέρμα σας τα θρεπτικά συστατικά και την ενυδάτωση που χρειάζεται.

1. Απολέπιση με καφέ

Καμιά φορά οι απλούστερες συνταγές είναι και οι πιο αποτελεσματικές. Σε μισό φλιτζάνι αλεσμένο καφέ φίλτρου προσθέστε ένα τέταρτο του φλιτζανιού λάδι καρύδας. Ανακατέψτε καλά, έτσι που το μείγμα να είναι ομοιογενές και με απαλή υφή. Τρίψτε το σε όλο το σώμα σας, αποφεύγοντας τις ευαίσθητες περιοχές. Αφήστε το για τουλάχιστον 5 λεπτά να στεγνώσει και στη συνέχεια τρίψτε το, ξεπλένοντας καλά.
Και ένα μικρό κόλπο: Και ένα μικρό κόλπο: αν χρησιμοποιήσετε αρωματικό καφέ, όπως τον καφέ Carte D’ Or με άρωμα βανίλια, φουντούκι ή καραμέλα (μπορείτε να τον βρείτε συχνά με έκπτωση στο φυλλάδιο της Ντισκάουντ Μάρκτ), το δέρμα σας θα μυρίζει υπέροχα μετά την απολέπιση.

2. Λάμψη με βιταμίνη C

Βάλτε μισό φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ. Στύψτε δύο λάιμ και στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να αναμειχθεί καλά. Επαλείψτε τη μάσκα σε όλο το σώμα σας, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις ξηρότερες περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Αφήστε το να μείνει για περίπου 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Το λάιμ (το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φωτίζει τις κηλίδες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο και εξισώνει την απόχρωση του δέρματος. Η ζάχαρη είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας ένα στρώμα μαλακού, εύπλαστου δέρματος να αναπτυχθεί. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές και ενυδατικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός αυτών των τριών συστατικών έχει ως αποτέλεσμα μια από τις καλύτερες κρέμες που έχετε δοκιμάσει!

3. Αποτοξίνωση με φράουλες

Βάλτε ένα φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες σε ένα μπλέντερ και αλέστε τις καλά. Μπορείτε επίσης να τις λιώσετε με γουδί και γουδοχέρι. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζάχαρη και τρία τέταρτα του φλιτζανιού λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά. Όπως και με τις άλλες σπιτικές μάσκες σώματος, εφαρμόστε το μείγμα παντού και αφήστε το για 5-10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, αλλά και σε σαλικυλικό οξύ που βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και στη μείωση των κηλίδων.

4. Ανακούφιση με βρόμη

Αλέστε ένα φλιτζάνι κουάκερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Βάλτε το σε ένα μπολ και προσθέστε τα άλλα συστατικά – ένα τρίτο του φλιτζανιού λάδι καρύδας, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εφαρμόστε ομοιόμορφα στο δέρμα σας (αυτό το scrub μπορεί να εφαρμοστεί και στο πρόσωπο) και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Εκτός από απολεπιστικό, το πλιγούρι βρώμης ανακουφίζει από δερματικά προβλήματα όπως την ξηρότητα και τον κνησμό, ενώ το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό και αντισηπτικό που δρα κατευναστικά στο λιπαρό δέρμα και την ακμή.

Δεν υπάρχει τίποτε δύσκολο στην παρασκευή αυτών των σπιτικών μασκών σώματος που γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Δοκιμάστε τις και θα μείνετε έκπληκτη από τη δράση αυτών των τόσο απλών και καθημερινών υλικών στο δέρμα σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ & ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

xristiana

Υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς αύριο σε περιοχές της Χαλκιδικής

xristiana