ΚεντρικήΥγεία

Καρκίνος του ήπατος: Σημάδι αν νιώσετε αυτό ακριβώς κάτω από τα πλευρά

17/8/2022

Η αναγνώριση των πρώιμων σημαδιών του καρκίνου του ήπατος μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τη διάγνωση νωρίτερα, όταν και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι πιο αποτελεσματικές.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ένα πολύ ιδιαίτερο σύμπτωμα, που μπορεί να νιώσετε ακριβώς κάτω από τα πλευρά σας και γιατί θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα από δύο σοβαρά πράγματα, ανάλογα με την πλευρά του σώματος είναι η αίσθηση αυτή.

Ο καρκίνος του ήπατος είναι δύσκολο να εντοπιστεί στα αρχικά του στάδια

Ο καρκίνος του ήπατος συχνά παραβλέπεται στα αρχικά του στάδια επειδή τα σημάδια και τα συμπτώματα συχνά δεν εμφανίζονται μέχρι να είναι στα τελευταία του στάδια. Εάν εμφανίσετε συμπτώματα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι ο καρκίνος είναι πιο προχωρημένος. Οι μικροί όγκοι του ήπατος είναι δύσκολο να ανιχνευθούν σε μια φυσική εξέταση, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του ήπατος καλύπτεται από τον δεξί θώρακα. Μέχρι να γίνει αισθητός ένας όγκος, μπορεί να είναι ήδη αρκετά μεγάλος.

Εάν αισθάνεστε αυτό κάτω από τα πλευρά σας, επισκεφθείτε γιατρό

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα άτομα με καρκίνο του ήπατος μπορεί να παρατηρήσουν ένα ενδεικτικό σύμπτωμα στην κοιλιά τους: ένα αίσθημα πληρότητας κάτω από τα πλευρά.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μία από τις εξής δύο επιπλοκές της νόσου:

  1. ένα διευρυμένο ήπαρ, το οποίο προκαλεί αίσθηση πληρότητας/φουσκώματος κάτω από τα πλευρά στη δεξιά πλευρά
  2. έναν διευρυμένο σπλήνα, που γίνεται αισθητό ως πληρότητα/φούσκωμα κάτω από τα πλευρά στην αριστερή πλευρά

Οι ειδικοί λένε ότι ο πόνος, το πρήξιμο, ή η δυσφορία σε αυτήν την περιοχή μπορεί επίσης να οφείλεται σε γαστρεντερικά προβλήματα, προβλήματα στους νεφρούς, πέτρες στη χολήκίρρωση και πολλά άλλα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συζητήσετε τα συμπτώματά σας με τον γιατρό σας, για να αποκλείσετε τον καρκίνο του ήπατος και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Προσέξτε γι’ αυτά τα άλλα συμπτώματα καρκίνου του ήπατος

Διάφορα άλλα συμπτώματα μπορεί να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τον καρκίνο του ήπατος. Ωστόσο, το να έχετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα διαγνωστείτε με καρκίνο του ήπατος. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά τα συμπτώματα είναι πιο πιθανό να προκληθούν από άλλες καταστάσεις. Επίσης, εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να τα ελέγξει ένας γιατρός, ώστε να βρεθεί η αιτία και να αντιμετωπιστεί καταλλήλως.

Πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • απώλεια όρεξης
  • αίσθημα πληρότητας μετά ακόμα και από ένα μικρό γεύμα
  • ναυτία, ή έμετος
  • κοιλιακό άλγος, ή πρήξιμο
  • κνησμός
  • ίκτερος

Πηγή: https://www.iatropedia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

18ο Φοιτητικό Συνέδριο Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ

xristiana

Η Δράση Για Την Άγρια Ζωή Γιορτάζει Την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων Με Την Επανένταξη Ενός Βουβόκυκνου

xristiana

Οι πορτοκαλί αχτίδες του ήλιου… στα νύχια σας

xristiana