ΚεντρικήΜαγειρική

Κέικ αμυγδάλου με τυρί ρικότα

26/8/2022

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. ζάχαρη βανίλια
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το βούτυρο και τα 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα, περίπου για 3 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, έναν κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Βήμα 4
Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι αμυγδάλου και το τυρί ρικότα με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Βήμα 5
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά το 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε ελαφρώς.

Related posts

Αίθριος καιρός – Έως τους 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

xristiana

Δήμος Χαλανδρίου: 2ο Hidrant festival – Σχολική θεατρική παράσταση στη Ρεματιά

xristiana

Ημερίδα «Το Σκοτεινό Νήμα Της Βίας» | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

xristiana