News ΑΜΕΑΚεντρική

Ηράκλειο: Κατ’οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα Σε Ευάλωτα Άτομα Υλοποιεί Ο Δήμος Ηρακλείου

10/8/2022

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του και συγκεκριμένα την κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή αυτοεξυπηρετούνται μερικώς.

Το πρόγραμμα αφορά, προς το παρόν, σε όσους διαμένουν στη 2η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου, καθώς λειτουργεί ακόμα σε πιλοτικό στάδιο. Η ανάγκη υλοποίησής του προέκυψε σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, από τα αποτελέσματα έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών (κοινωνικών και υγείας) της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι στο μέλλον να επεκταθεί. Όπως δήλωσε σχετικά η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ρένα Παπαδάκη: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί παράλληλα με τα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι” της περιοχής και σκοπός του είναι η παροχή κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας στα άτομα που την χρειάζονται, αλλά και η ανακούφιση των φροντιστών τους. Διαπιστώνουμε στην πράξη πόσο σημαντικά είναι τέτοιου είδους προγράμματα και για αυτό τον λόγο θα καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν και στο μέτρο του εφικτού να επεκταθούν. Όπως έχουμε πει πολλές φορές άλλωστε, στόχος μας είναι ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης να νιώθει μόνος και αβοήθητος».

Στο μεταξύ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) καλεί γονείς ή πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, αναδόχους γονείς, επιτρόπους ή συμπαραστάτες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους 5-12 ετών τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.) να υποβάλουν αίτηση. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη Παιδιών» Περιόδου 2022-23 (πρώην “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”) που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2021-2027). Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στη σελίδα : www.eetaa.gr, έως και την Παρασκευή 12/08/2022 και ώρα 23.59.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κριτήρια επιλογής είναι η οικονομική (οικογενειακό εισόδημα) και η οικογενειακή κατάσταση λαμβάνοντας υπ` όψη κοινωνικά κριτήρια. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών οι αιτούντες που υποβάλλουν αίτηση για παιδί με αναπηρία και αν οι ίδιοι ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Πηγή: https://www.thepresident.gr

Related posts

Πότε πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ (εικόνες)

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Παράταση Αιτήσεων Στα Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων

xristiana

Δήμος Ηλιούπολης: Καμπ Δημιουργικής & Αθλητικής Απασχόλησης

xristiana