ΚεντρικήΠεριβάλλον

Εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δία από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

23/8/2022

Τραβήχτηκαν στο τέλος του Ιουλίου και χρωματίστηκαν τεχνητά.

Νέες, εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δία, τις πρώτες που τράβηξε το νέο, ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb από τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος έδωσαν στη δημοσιότητα Αμερικανοί αστρονόμοι.

Οι συγκεκριμένες υπέρυθρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο τέλος του Ιουλίου του 2022 και στη συνέχεια χρωματίστηκαν τεχνητά ενώ παρέχουν, μεταξύ άλλων, τις καλύτερες έως τώρα παρατηρήσεις για το τεράστιο σέλας που δημιουργείται στους δύο πόλους του Δία. Φαίνονται επίσης η γνωστή Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα (μια γιγάντια καταιγίδα), άλλες μικρότερες καταιγίδες, αχνοί δακτύλιοι και δύο μικρότεροι δορυφόροι του, η Αμάλθεια και η Αδράστεια, διαμέτρου περίπου 200 και 20 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

«Ποτέ πριν δεν είχαμε δει έτσι τον Δία. Είναι κάτι απίστευτο. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε πραγματικά ότι οι εικόνες θα ήταν τόσο καλές», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, καθηγήτρια αστρονομίας Ίμκε ντε Πάτερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/NASA, European Space Agency, Jupiter Early Release Science team

Related posts

3 συχνές αιτίες αφυδάτωσης του δέρματος

xristiana

Μέχρι Τις 11 Φεβρουαρίου Οι Αιτήσεις Για Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 Ετών Και Άνω Σε 6 Περιφέρειες, Με Έμφαση Στις Γυναίκες

xristiana

Διανομή Προϊόντων Στις Οικογένειες Του ΚΕΑ-TEBA, Από Τον Δήμο Καρδίτσας

xristiana