ΚεντρικήΥγεία

Διαβήτης: Η κόπωση είναι το σύμπτωμα που παραβλέπεται πιο συχνά από κάθε άλλο

26/8/2022

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση υγείας που επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια.

Οι ειδικοί λένε ότι ένα στα πέντε άτομα με διαβήτη αγνοεί την κατάστασή του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του όσο συνεχίζεται.

Προσέξτε αυτά τα βασικά συμπτώματα διαβήτη

Ο διαβήτης μπορεί να συνοδεύεται από ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων ή και καθόλου συμπτώματα, ειδικά στα πρώτα του στάδια. Αυτά τα συμπτώματα συχνά περιλαμβάνουν:

  • συχνή ούρηση
  • αυξημένη πείνα και δίψα
  • θολή όραση
  • μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα
  • ξηρό δέρμα
  • αργή επούλωση πληγών
  • επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να τα συζητήσετε με τον γιατρό σας. Όσο πιο γρήγορα γίνει η διάγνωση, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε να διαχειρίζεστε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας.

Αυτό είναι το σύμπτωμα του διαβήτη που οι άνθρωποι αγνοούν συχνότερα

Πολλά συμπτώματα διαβήτη είναι διακριτικά και μπορεί να αποδοθούν εσφαλμένα σε άλλες αιτίες. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι ένα σύμπτωμα παραβλέπεται σχεδόν απ’ όλους τους ασθενείς.

Το σύμπτωμα του διαβήτη που συνήθως παραβλέπεται είναι η κόπωση, επειδή υπάρχουν τόσες άλλες πιθανές αιτίες γι’ αυτήν”, εξηγεί ο δρ. David Culpepper, διευθυντής της LifeMD. “Πολλοί έχουν άλλους πιθανούς λόγους να αισθάνονται κούραση, όπως υπερκόπωση, άγχος, έλλειψη ύπνου, κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές της διάθεσης, ή ακόμα και ανάρρωση από την COVID-19. Επομένως όσοι αντιμετωπίζουν κόπωση από διαβήτη είναι πιθανό να την αποδίδουν σε έναν από αυτούς τους άλλους παράγοντες”, σημειώνει.

Τα άτομα με διαβήτη μπορεί να αισθάνονται κόπωση μετά το φαγητό, λένε οι ειδικοί

Ένας τρόπος για να προσδιορίσετε εάν η κούραση αυτή είναι αποτέλεσμα διαβήτη είναι να προσέχετε πότε την αντιμετωπίζετε. Αν και η κούραση ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποδηλώνει ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα, ο δρ. Culpepper λέει, ότι η κόπωση μετά από ένα γεύμα -ένα σύμπτωμα γνωστό ως μεταγευματική υπνηλία- είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό του διαβήτη.

“Αν η κούρασή σας εμφανίζεται ειδικά μετά το φαγητό, αυτό μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι”, λέει, σημειώνοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να συζητήσετε τις ανησυχίες σας με τον γιατρό σας. “Αν νιώθετε κόπωση ακόμα και αφού έχετε κοιμηθεί επαρκώς, μιλήστε με τον γιατρό σας για να δείτε εάν πρέπει να κάνετε εξετάσεις για διαβήτη”, συμβουλεύει ο ίδιος.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μεγάλη Αντιπολεμική Συναυλία Στις 8 Μαΐου Στην Πλ. Αριστοτέλους

xristiana

Αποψίλωση του δάσους: Η πόλη Μανάους στη Βραζιλία πνίγεται από τους καπνούς των πυρκαγιών

xristiana

Αναπνευστικές Λοιμώξεις: Η απλή κίνηση που «απενεργοποιεί» τους ιούς και προφυλάσσει

xristiana