Ολη η εμπορική αγορά μια γιορτή με τη «Λευκή Νύχτα» στον Βόλο

59

29/8/2022

Όλη η αγορά μια γιορτή με τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στον Βόλο, με τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου να λειτουργούν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, η αγορά την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου θα είναι μία γιορτή και ευελπιστεί ότι οι καταναλωτές από τον Νομό, αλλά και την υπόλοιπη Θεσσαλία θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του εμπορικού κόσμου και θα έχουν μία εξαιρετική ευκαιρία για εξαιρετικής ποιότητας αγορές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει στα μέλη του το ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00, σύμφωνα με την απόφαση και της ΠΕ, να παραταθεί από τις 21:00 έως 03:00 π.μ. στην περιοχή του Βόλου που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού περιλαμβάνοντας τις οδούς Ιάσονος, Πολυμέρη, Γαλλίας, Μακρινίτσης, 28ης Οκτωβρίου, Ξενοφώντος και Δημητριάδος, υπό την προϋπόθεση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΒ προτείνεται στα μέλη την επόμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο, να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους 11:00 – 15:00 αντί 08:30 -14:30, όπως ισχύει κατά το προτεινόμενο θερινό ωράριο.
«Η διοργάνωση της εκδήλωσης έχει διττό σκοπό, την τόνωση της οικονομίας της μικρομεσαίας επιχείρησης αλλά και στην προβολή της βολιώτικης αγοράς και παράλληλα την προσέλκυση κόσμου από τις θεσσαλικές – γειτονικές πόλεις», επισημαίνει ο ΕΣΒ.
Η διοργάνωση των εκδηλώσεων γίνεται με τη συμβολή των συνδιοργανωτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Συλλόγου Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας και του Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας, ενώ χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία FRENZY.

Για την αρμονική διοργάνωση των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και την εύκολη μετακίνηση όλων στον κεντρικό ιστό της πόλης με άδεια της Τροχαίας Βόλου θα πεζοδρομηθούν η κάθοδος της οδού Σωκράτους από την Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) έως Σπ. Σπυρίδη και η άνοδος της 28ης Οκτωβρίου από Γκλαβάνη έως Π. Μελά. Επίσης η κάθοδος Π. Μελά από 28ης Οκτωβρίου έως Δημητριάδος, η κάθοδος της Σπ. Σπυρίδη από 28ης Οκτωβρίου έως Δημητριάδος και η άνοδος της Γκλαβάνη από Δημητριάδος έως 28ης Οκτωβρίου.

Το μουσικό σκέλος

Θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις foodstreet, facepainting, dj parties και μουσικοχορευτικά δρώμενα κατά μήκος των εμπορικών δρόμων:

 Παύλου Μελά και Ερμού – μετά τις 20:00
Συναυλία με τους Εκείνες κ αυτός.

 Tοπάλη και Ερμού – μετά τις 20:00
Συναυλία με τους Piano Stories.

 Σπ. Σπυρίδη και Σωκράτους – μετά τις 20:00
Συναυλία με τους Αppartia.

 Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου – μετά τις 20:00
Συναυλία με τον Απόστολο Γκίκα (AG).

 28ης Οκτωβρίου και Δον Δαλέζιου -μετά τις 20:00
Συναυλία με τους Pulsar.

 Γκλαβάνη και Ερμού – μετά τις 20:00
Συναυλία με τη Δέσποινα Σβερώνη.

 Σωκράτους και Αργούς – μετά τις 20:00
Ο dj GEO (Kostas Georgiadis) στα decks (Πρωτοβουλία Ιδιωτών)

 Κουμουνδούρου και Ερμού – μετά τις 20:00
Ο dj Stefanos Stefanou στα decks.
(Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας)

 Ερμού και Αγίου Νικολάου – μετά τις 20:00
Το ΙΕΚ Γιάτσος θα παρουσιάσει και προσφέρει: Κλασική δημιουργική κουζίνα, δροσιστικά καλοκαιρινά ροφήματα, food carving, παιχνίδια τεχνικής και μουσικής ευφυίας, ομορφιά, χορό – αθλητισμό.

 Αντωνοπούλου (ανάμεσα Ερμού και Δημητριάδος) – μετά τις 20:00
Το ΙΕΚ Δήμητρα υπόσχεται να ξεσηκώσει τον κόσμο με μουσική και photobooth με αστεία props

 Ροζού και Ερμού – μετά τις 20:00
Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 θα παρουσιάσει και θα προσφέρει πλούσια εδέσματα, facepainting, haistyling, ενώ η παρουσίαση θα πλαισιώνεται από dj.

 Κουμουνδούρου και Κονταράτου – μετά τις 20.00
Afrolatin Party με τη Σχολή Χορού INDEPENDANCE STUDIO. On decks: Dj Màs!

Πηγή: https://www.taxydromos.gr