ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: Σπιτικές θεραπείες για την γρήγορη ανάπτυξη των νυχιών

10/7/2022

Παρατήρησες τελευταία ότι σπάνε τα νύχια σου πολύ εύκολα και αργούν να μεγαλώσουν; Αυτά τα tips αλλά και οι τεχνικές περιποίησης μπορεί να σε βοηθήσουν.

Πάρε βιοτίνη

Η βιοτίνη είναι ένας σημαντικός τύπος βιταμίνης που επιτρέπει στο σώμα να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Συνιστάται ως συμπλήρωμα για την ενίσχυση των νυχιών. Τη  βιοτίνη μπορείς να τη βρεις εύκολα στα μαγειρεμένα αυγά, στις σαρδέλες, στους ξηρούς καρπούς, στο κουνουπίδι, στις μπανάνες και στα μανιτάρια.

Χρησιμοποίησε σκληρυντικό νυχιών με φειδώ

Για να μην σπάσουν τα νύχια, οι ειδικοί συνήθως συνιστούν σκληρυντικά νυχιών. Αυτό είναι χρήσιμο για την ενίσχυσή τους και την πρόληψη του σπασίματος βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο η παρατεταμένη χρήση σκληρυντικών μπορεί να κάνει τα νύχια να γίνουν πιο αδύναμα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Απόφυγε τα τεχνητά νυχιά

Η τακτική χρήση τεχνητών νυχιών με κόλλα μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια σου και να τα κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Η καλύτερη επιλογή είναι να τα βάψεις με βερνίκια που έχουν ελάχιστα  χημικά. Μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο σκευάσματα με βάση το νερό.

Περιποιήσου τα νύχια σου

Η τακτική περιποίηση των νυχιών μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο και να ενισχύσει την αντοχή τους. Κράτα τα νύχια σου στεγνά και καθαρά, ώστε να αποτρέψεις την ανάπτυξη βακτηρίων. Μη κόβεις τα νύχια σου με ψαλίδι, αντ’ αυτού χρησιμοποίησε λίμα. Κάνε μασάζ στα νύχια σου με ελαιόλαδο.

Extra tip: Τα νύχια αντικατοπτρίζουν τη γενική σου υγεία οπότε είναι σημαντικό να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή. Αυτό περιλαμβάνει την κατανάλωση τροφών όπως  φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες, επαρκή ποσότητα υδατανθράκων και άφθονα καλά λιπαρά.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.roulastamatopoulou.com

Related posts

Είμαι έγκυος στο πρώτο τρίμηνο και ζαλίζομαι: Να ανησυχήσω;

xristiana

7ημερη Εθελοντική Αιμοδοσία Του «Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου» Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου Για Όλους Τους Αιμοδότες Όλων Των Τραπεζών

xristiana

Η Energean επεκτείνεται στο Μαρόκο με ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου

xristiana