ΚεντρικήΥγεία

7 υγιεινά καλοκαιρινά σνακ που μπορείτε να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας

7/7/2022

Γρήγορες και απλές λιχουδιές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε δροσεροί και χορτάτοι το καλοκαίρι. 

Καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά, αρκετές ώρες στη φύση, μπάνια στη θάλασσα και ανάγκη για λιγότερη κούραση καθώς η ζέστη καταπονεί το σώμα. Κατά συνέπεια είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε το σώμα, να τρώμε ελαφρά και να περνάμε λιγότερη ώρα πάνω από μια αχνιστή κατσαρόλα.

Εμείς, διαλέξαμε 7 νόστιμα και προπάντων υγιεινά σνακ που θα σας ενθουσιάσουν.

1643645247738-298649140-karpouzi-2.jpg

Κομμάτια καρπούζι

Το καρπούζι περιέχει νερό και φυσική ζάχαρη και ενυδατώνει τον οργανισμό χωρίς να παχαίνει. Μπορείτε να κόψετε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και να μπήξετε ένα ξυλάκι παγωτού στη βάση του ώστε να τρώγεται ευκολότερα από τα μικρά παιδιά.

Sorbet

Σορμπέ λεμόνι

Για έως 5 μερίδες θα χρειαστείτε 500 ml χυμό λεμονιών, 100 ml νερό και 150 γραμμάρια. ζάχαρη άχνη. Για να το ετοιμάσετε πάρτε μια κατσαρόλα στην οποία θα βάλετε το νερό και τη ζάχαρη και αφού τα ανακατεύετε και βράσουν σε χαμηλή ένταση θα αφήσετε στη συνέχεια το σιρόπι που θα έχει δημιουργηθεί να κρυώσει. Στο μεσοδιάστημα θα στύψετε τα λεμόνια θα σουρώσετε τον χυμό τους και θα τον προσθέσετε στην κατσαρόλα. Αν έχετε στο σπίτι παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μείγμα σε αυτήν και όταν το παγώσει το βάζετε σε μεταλλικό σκεύος παγωτού και το αποθηκεύετε στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή μην στεναχωριέστε καθώς αν ανακατέψετε πολύ καλά το μείγμα και το βάζετε σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού και το καταψύξετε θα είναι σχεδόν έτοιμο. Όμως για να γίνει αφράτο και να μην πιάσει πάγο θα πρέπει στη συνέχεια να το χτυπήσετε στο μίξερ. Μπορείτε να το σερβίρετε και μέσα σε ένα στρογγυλό πεπόνι ή σε μπολάκια.

Wooden Spoon With Cottage Cheese

Cottage Cheese με μήλα

Εμπιστευτείτε το τυρί και τα μήλα μαζί με λίγη κανέλλα καθώς είναι υπέροχα και δυναμωτικά. Εναλλακτικά, ταιριάζουν όλα τα φρούτα εποχής.

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι

Όλα τα καλοκαιρινά φρούτα με μέλι και γιαούρτι σακούλας είναι ένα χορταστικό σνακ με μεγάλη θρεπτική αξία.

smoothie

Smoothie με νεκταρίνια

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 φλιτζάνια θρυμματισμένο πάγο
2 μέτρια νεκταρίνια ή ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τα και είναι έτοιμο για να σας χορτάσει και να σας δροσίσει. Ένα μεγάλο ποτήρι περιέχει 170 θερμίδες, 6g λίπος (4g κορεσμένα λιπαρά), 15mg χοληστερόλη, 36mg νάτριο, 29g υδατάνθρακας (25g σάκχαρα, 2g φυτικές ίνες) και 3g πρωτεΐνη. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα.

Greek salad

Χωριάτικη σαλάτα

Τι πιο νόστιμο από μια δροσερή σαλάτα; Μπορείτε να προσθέσετε φέτα ή τυρί χαμηλών λιπαρών και να αποτελέσει ένα ιδανικό γεύμα γεμάτο βιταμίνες που και θα σας χορτάσει και θα σας ενυδατώσει. Βάλτε ελαιόλαδο και αν θέλετε μπορείτε να τη συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες. Τα παιδιά θα το λατρέψουν! Η διατροφική αξία για κάθε μερίδα είναι η εξής: Θερμίδες – 149, συνολικό λίπος – 13 γρ., υδατάνθρακες – 6 γρ., διαιτητικές ίνες – 3 γρ., πρωτεΐνη – 3 γρ.

psomi

Φλωρεντινή Τσιαμπάτα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Παύλα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 καρβέλι ψωμί ciabatta, κομμένο σε 16 φέτες
1/3 κούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες γεμιστές
1/3 κούπας ψιλοκομμένες ψητές γλυκές κόκκινες πιπεριές
1/4 κούπας κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο και αποσυμπιεσμένο ξερό
1-1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/3 κούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο. και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια αφαιρέστε το σκόρδο το οποίο απλά το χρησιμοποιούμε για τη γεύση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400°. Τοποθετούμε το ψωμί σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε με λάδι σκόρδου. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες, τις ψητές πιπεριές και το σπανάκι ενώ πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, 3-5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε λίγο κουκουνάρι και σερβίρουμε.

1 φέτα περιέχει 200 θερμίδες, 12g λίπος (3g κορεσμένα λιπαρά), 8mg χοληστερόλη, 258mg νάτριο, 19g υδατάνθρακες (1g σάκχαρα, 1g φυτικές ίνες) και 5γρ. πρωτεΐνη.

Να θυμάστε πως μπορείτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε τις δικές σας συνταγές καθώς το μόνο που απαιτεί είναι φαντασία και υλικά που έχουν περισσέψει στην κουζίνα.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

«Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Το Νέο Podcast Του «Άλμα Ζωής» Για Τον Καρκίνο Του Μαστού

xristiana

Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόγκα: «Ήταν ανάλογη με εκατοντάδες Χιροσίμες» λέει η NASA

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Για Καλό Σκοπό Στο Δημοτικό Σχολείο Αχεντριά

xristiana