ΚεντρικήΟμορφιά

6+1 κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας!

18/7/2022

Όλες σας καθημερινά ασχολείστε με τα μαλλιά μας. Κάποιες είστε λιγάκι υποψιασμένες με αποτέλεσμα να προσέχετε τις κινήσεις σας και κάποιες άλλες χωρίς να το πολυσκεφτείτε. Επίσης χρησιμοποιείτε προϊόντα styling και εκτός από το σεσουάρ στο μπάνιο σας σίγουρα υπάρχει ένα σίδερο για μπούκλες και ίσιωμα.

Όλα αυτά τα κάνετε ώστε να έχουμε το τέλειο hair look ή τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές χτένισμα. Θα πρέπει βέβαια να σκεφτείτε ότι όταν το παρακάνετε το μόνο που πετυχαίνετε είναι να ταλαιπωρείτε την τρίχα και στο τέλος να την καταστρέφετε.

Οι ειδικοί μάλιστα λέει ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες κάνουμε 8 βασικά λάθη που καταστρέφουν την τρίχα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα μάθετε (αν και είμαι σίγουρη ότι τα γνωρίζετε ήδη απλά τα παραβλέπετε) και να τα αποφεύγετε. Γιατί το look σας είναι τέλειο μόνο όταν τα μαλλιά είναι υγιή και λαμπερά.

Λάθος 1ο: Χτενίζετε τα στεγνά μαλλιά σας. Όταν η τρίχα είναι στεγνή είναι πολύ εύθραυστη και αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείτε χτένα ή βούρτσα το μόνο που καταφέρνετε είναι να τη σπάτε. Για να αποφύγετε τη φθορά χτενίστε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και ενώ είναι ακόμη νωπά.

Λάθος 2ο: Τα λούζετε πολύ συχνά. Η τρίχα έχει φυσικά έλαια που την προστατεύουν. Όταν λούζετε πολύ συχνά (δηλαδή κάθε μέρα) τότε την αφυδατώνετε αφού αφαιρείτε τα έλαια που είναι κατάλληλα για τη φυσικά της ενυδάτωση και λάμψη.

Λάθος 3ο: Σφιχτές αλογοουρές. Όταν πιάνετε τα μαλλιά σας ψηλά και πολύ σφιχτά τα σπάτε ειδικά στο σημείο που υπάρχει το λαστιχάκι. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγετε το συγκεκριμένο χτένισμα ή να επιλέξετε το σωστό αξεσουάρ που τα προστατεύει.

Λάθος 4ο: Ηλιακή ακτινοβολία. Οι περισσότερες από εσάς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην παραλία προστατεύετε μόνο το δέρμα σας από τον ήλιο.

Τα μαλλιά σας είναι επίσης ζωντανός οργανισμός και ταλαιπωρούνται από τις ηλιακές ακτίνες όπως ακριβώς και η επιδερμίδα. Όπως επίσης και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα αντηλιακό σπρέι το οποίο προφυλάσσει και περιποιείται τόσο την τρίχα όσο και το τριχωτό.

Λάθος 5ο: Η τεχνική του στεγνώματος. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το σεσουάρ απομακρύνεται τη φυσική υγρασία από την τρίχα και τη σπάτε. Καλό είναι λοιπόν να μην επαναλαμβάνετε τη διαδικασία καθημερινά. Κι αν το θεωρείται απαραίτητο φροντίστε ώστε να κρατάτε απόσταση ασφαλείας 5 τουλάχιστον εκατοστών από τα μαλλιά σας.

Λάθος 6ο: Φορμάρετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα έχετε λούσει προηγουμένως. Στην προσπάθεια σας να φιξάρετε το χτένισμα σας την επόμενη μέρα χρησιμοποιείτε σε άλουστα μαλλιά σεσουάρ και σίδερο. Αυτό δημιουργεί σοκ στην τρίχα με αποτέλεσμα να την καταστρέφει. Είναι καλύτερο να απλώσετε μικρή ποσότητα dry shampoo ή σπρέι προστασίας από τη θερμότητα προηγουμένως.

Λάθος 7ο: Χρησιμοποιείτε υψηλές θερμοκρασίες. Και μάλιστα χωρίς να έχετε απλώσει κρέμα ή σπρέι προστασίας. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες καίνε και καταστρέφουν την τρίχα και η ζημιά τις περισσότερες φορές είναι ανεπανόρθωτη. Καλό είναι λοιπόν να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας έτσι ώστε να σας συμβουλέψει για τη θερμοκρασία που πρέπει να έχουν οι συσκευές ανάλογα φυσικά με τον τύπο των μαλλιών σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

12 μοναδικά οφέλη του βασιλικού πολτού για την υγεία (video)

xristiana

NEOM: Το mega project υδρογόνου στη high-tech πόλη των 500 δισ.

xristiana

Στις 22 Αυγούστου Ανοίγει Και Πάλι Η Αυλαία Του Φεστιβάλ Γλυφάδας

xristiana