ΚεντρικήΟμορφιά

5 Συμβουλές για να μειώσετε την κυτταρίτιδα!

18/7/2022

Όλοι θέλουμε να έχουμε το ιδανικό και τέλειο σώμα. Ένα όμως από τα πιο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και κυρίως οι γυναίκες είναι η κυτταρίτιδα. Είναι όμως κάτι φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Η προσπάθεια που γίνεται ώστε να απαλλαγούμε καθώς και να μην την αποκτήσουμε είναι μεγάλη . Δεν πρέπει όμως να είναι κάτι τόσο ανησυχητικό καθώς όλοι οι άνθρωποι το έχουμε άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Το πρόβλημά μας κυρίως στις γυναίκες είναι ότι είναι αντιαισθητικό , άσχημο και δείχνει ότι έχουμε μια ποσότητα λίπους στο σώμα μας.

Αυτό είναι κάτι βέβαια που δεν ισχύει! Όλες οι γυναίκες είτε αδύνατες , είτε πιο παχουλές, όλων των μεγεθών μπορεί να εμφανίσουν κυτταρίτιδα. Καλό είναι να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι φυσιολογικό και αναπόφευχτο καθώς δεν σχετίζεται με τα κιλά και το βάρος ενός ανθρώπου. Η καλύτερη αντίδραση είναι “Ξέρω ότι το έχω και δεν με νοιάζει”, “Είναι απολύτως φυσιολογικό !”.

Η εμφάνισή της γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται γύρω από τα ισχία, τους μηρούς και τον πτερύγιο και προκαλείται από εναποθέσεις λίπους κάτω από το δέρμα που ωθούνται προς την επιφάνεια, δημιουργώντας μια ανομοιόμορφη εμφάνιση ή λακκάκια . Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι κυρίως γενετική, αλλά μπορεί μέσα από κάποιες αλλαγές στο τρόπο ζωής να αντιμετωπιστεί.

Αρχικά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας:

  •            
                 Ο        μεταβολισμός:        Ένας αργός μεταβολισμός αυξάνει την     ποσότητα ή τη σοβαρότητα της κυτταρίτιδας         και κάνει την εμφάνισή της πολύ πιο         έντονη.

  •            
                Η         Σωματική δραστηριότητα:           Αν η τακτική άσκηση δεν είναι στα χόμπι            σας τότε η κυτταρίτιδα σας μπορεί να   είναι πιο εμφανής. Η καθημερινή άσκηση            βοηθά αρκετά στην όχι και τόσο γρήγορη εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

  •            
                 Αφυδάτωση:          Το νερό είναι ένας από τους πιο βασικούς           παράγοντες για την αντιμετώπιση της     κυτταρίτιδας. Εάν δεν πίνετε αρκετό          νερό, το δέρμα σας θα αφυδατωθεί, γεγονός          που μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα να    φαίνεται πιο σοβαρή.          

  •            
                 Υψηλό          σωματικό λίπος:    Αν και η κυτταρίτιδα εμφανίζεται και          σε γυναίκες που θεωρούνται «αδύνατες»,     η μείωση του συνολικού σωματικού λίπους        συχνά μειώνει την εμφάνιση της             κυτταρίτιδας.

  •            
                Γήρανση:     Με την ηλικία, οι ορμόνες μας αλλάζουν   και η ποσότητα του κολλαγόνου που             παράγουμε μειώνεται. Αυτό μπορεί να     οδηγήσει σε αυξημένη εμφάνιση   κυτταρίτιδας.

Οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας είναι πολλές κι αυτές είναι κάτι που μας κάνουν να αντιμετωπίσουμε τα διαφορετικά επίπεδα κυτταρίτιδας . Οπότε καλό να μην αγχώνεστε γιατί κάποια πράγματα απλά δεν αλλάζουν όπως για παράδειγμα η ηλικία μας. Ωστόσο , ο τρόπος ζωής μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και στην μείωση της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν  κρέμες κατά της κυτταρίτιδας που σίγουρα βοηθούν όμως δεν είναι αρκετό. Κάποια πράγματα όπως η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή , η τακτική άσκηση και η κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της κυτταρίτιδας.

Ας δούμε τις 5 κορυφαίες συμβουλές μου για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας

1. Γίνετε σωματικά δραστήριοι.

Η σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Αυτό συμβαίνει γιατί βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματός σας και συσφίγγει το δέρμα σας. Εκτός από την καθημερινή άσκηση ιδιαίτερα βοηθά η προπόνηση με βάρη , καθώς δημιουργεί ένα άπαχο μυϊκό δέρμα αντί για την κυτταρίτιδα.

2. Μειώστε το συνολικό σωματικό σας λίπος

Η κυτταρίτιδα αποτελείται από εναποθέσεις λίπους κάτω από το δέρμα σας και παρόλο που αυτό το είδος λίπους δεν είναι επιβλαβές για την υγεία σας, σε πολλές γυναίκες δεν αρέσει η εμφάνισή του. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι να μειώσετε την ποσότητα του συνολικού λίπους στο σώμα σας.

3. Ενυδάτωση

Το νερό βοηθά στη μείωση και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές και σφριγηλό. Εάν είστε αφυδατωμένοι, η κυτταρίτιδα σας μπορεί να είναι πιο ορατή, οπότε αν σας ενοχλεί φροντίστε να διατηρήσετε την πρόσληψη h20!

4. Δοκιμάστε να τρώτε Υγιεινά.

Αντί να ακολουθείτε την πιο πρόσφατη δίαιτα της μόδας και να αλλάζετε συχνά διατροφικές συνήθειες, εφαρμόστε μια υγιεινή διατροφή. Συμπεριλάβετε λαχανικά, φρούτα, φυτικές ίνες, άπαχη πρωτεΐνη και υγιή λίπη. Φροντίστε να συμπεριλάβετε πολλά από αυτά σε όλα σας τα γεύματα, για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και χαρούμενο. Μια καλή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα κάνει το σώμα σας να λειτουργεί όπως θα έπρεπε, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων.

5. Στεγνό βούρτσισμα

Το στεγνό βούρτσισμα στις περιοχές όπου η κυτταρίτιδα είναι εμφανής είναι μια τεχνική που δεν έχει αποδειχθεί, αλλά πολλοί λένε ότι τους ταιριάζει .Βοηθά στην τόνωση της λεμφικής ροής και βελτιώνει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος. Δοκιμάστε το και δείτε αν αισθάνεστε τα οφέλη.

Related posts

Ρεύμα: Έως και 42% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο τα «πράσινα» τιμολόγια Μαρτίου (πίνακας)

xristiana

Αιολική Ενέργεια Και Κυκλική Οικονομία: Ανακύκλωση Ανεμογεννητριών

xristiana

Κατάθλιψη: «Ένοχη» για την πρόκληση διαβήτη; Έρευνα αποκαλύπτει

xristiana