ΚεντρικήΟμορφιά

Όμορφη το καλοκαίρι: 5 must tips για να λάμψουμε

6/7/2022

Ακολουθούμε τα παρακάτω must tips για να παρατείνουμε το μαύρισμά μας και να κάνουμε το δέρμα μας πιο λαμπερό από ποτέ.

Εξορμήσεις στις παραλίες, έξοδοι για δροσερά κοκτέιλ, βόλτες στην πόλη ή στον καλοκαιρινό προορισμό των διακοπών μας. Αυτή η εποχή του χρόνου σίγουρα μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ομορφαίνει. Ωστόσο για να αποκτήσουμε την πιο εντυπωσιακή και λαμπερή εμφάνιση από ποτέ, ακολουθούμε τα παρακάτω must tips που θα παρατείνουν αρκετά το μαύρισμά μας και θα κάνουν το δέρμα πιο λαμπερό από ποτέ.

#1 Καθαρίζουμε το δέρμα 

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα κάνουμε οπωσδήποτε ντους. Ετσι απομακρύνουμε το αλάτι και το χλώριο που αφυδατώνουν και κάνουν θαμπό το δέρμα. Προτιμάμε ενυδατικά shower gel με καταπραϋντικά συστατικά και παράγοντες που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας.

#2 Διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα

Θέλουμε να αποτρέψουμε το ξεφλούδισμα και να παρατείνουμε το μαύρισμά μας; Τότε μία με δυο φορές την εβδομάδα, δεν παραλείπουμε την απολέπιση. Χρησιμοποιούμε ό,τι μας βολεύει. Είτε ένα τρίχινο γάντι είτε scrub για να ανανεώσουμε την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας και να κάνουμε λεία την υφή της.

Προσοχή: Αν έχουμε ερεθιστεί από τον ήλιο, αποφεύγουμε την απολέπιση και κάνουμε απλά ένα χλιαρό ντους με φυσικό σφουγγάρι μία σύνθεση με ουδέτερο ph και καταπραϋντικούς παράγοντες.

#3 Ώρα για ενυδάτωση

Μετά το ντους και την απολέπιση, δεν παραλείπουμε το κομμάτι της ενυδάτωσης. Αν μάλιστα, το εφαρμόζουμε σε νωπή επιδερμίδα, ακόμα καλύτερα. Η υγρασία μεταφέρει τα συστατικά του ενυδατικού βαθύτερα στην επιδερμίδα.

Extra tipΓια μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς, φυλάμε το ενυδατικό σώματος στο ψυγείο. Επιπλέον θα μας ανακουφίσει στην περίπτωση που έχουμε κοκκινίσει.

#4 Ενισχύουμε την παραγωγή της μελανίνης

Τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που ονομάζονται καροτενοειδή, μεταξύ αυτών, η β-καροτίνη και το λυκοπένιο, ενισχύουν τη φυσική αντοχή της επιδερμίδας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και της χαρίζουν μπρονζέ λάμψη. Καλό είναι λοιπόν να προσλαμβάνουμε 3 μερίδες ημερησίως φρούτα και λαχανικά με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, και σκουροπράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι.

#5 Αποκτάμε λαμπερό δέρμα

Για να τονίσουμε το μαύρισμά μας, προτιμάμε τη λύση 2 σε 1. Τα ξηρά έλαια με ιριδίζοντα στοιχεία, τα οποία επιπλέον ενυδατώνουν το δέρμα. Έτσι πριν από τη βραδινή μας έξοδο απλώνουμε ομοιόμορφα στα πόδια, τα χέρια και το ντεκολτέ μία πλούσια ποσότητα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συνταγογράφηση ανασφάλιστων: Η απόφαση για φάρμακα και εξετάσεις – Ποιοι εξαιρούνται

xristiana

Long Covid: Γιατί αργεί η υποχώρηση των συμπτωμάτων

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana