ΚεντρικήΟμορφιά

Υπέροχα μαλλιά για αυτό το καλοκαίρι!

12/7/2022

Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τα μαλλιά σας είναι να τα φροντίζετε τακτικά. Μπορεί να μην έχετε χρόνο κάθε μέρα, αλλά προσπαθήστε να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν βιάζεστε, δοκιμάστε να το κάνετε κάθε δεύτερη μέρα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για υπέροχα μαλλιά:

Λούστε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, αν μπορείτε. Αν δεν θέλετε να τα λούζετε κάθε μέρα, χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν ή παιδική πούδρα στις ρίζες σας, ώστε να μην φαίνονται όταν δεν λούζετε τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα υψηλής ποιότητας: Επιλέξτε σαμπουάν και κοντίσιονερ που έχουν φτιαχτεί ειδικά για τον τύπο των μαλλιών σας – είτε αυτά είναι σγουρά, είτε ίσια, είτε κάπου ενδιάμεσα. Βρείτε ένα που να λειτουργεί καλά με τον τύπο των μπούκλων σας και να τα βοηθά να διατηρούνται υγιή χωρίς να τα επιβαρύνει με έλαια Moroccanoil ή κεριά που μπορεί να συσσωρευτούν στον άξονα της τρίχας με την πάροδο του χρόνου.  Το στεγνό σαμπουάν είναι επίσης μια καλή επιλογή αν απλά χρειάζεστε έναν γρήγορο καθαρισμό. (μην ξεχνάτε να αποφεύγετε να τρίβετε πολύ δυνατά τις άκρες).

Βουρτσίστε ή χτενίστε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε, ώστε να είναι λεία και χωρίς μπερδέματα όταν ξυπνάτε το πρωί. Αυτό βοηθά επίσης στην πρόληψη της ψαλίδας, η οποία συμβαίνει όταν οι τούφες σπάνε επειδή είναι πολύ μακριές και τρίβονται μεταξύ τους, ενώ μετακινούνται από τον αέρα ή την τριβή από τα ρούχα ή τα αξεσουάρ (όπως οι ζώνες).

Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία θερμικού styling εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο – ακόμη και το πιστολάκι μπορεί να προκαλέσει ζημιά με την πάροδο του χρόνου αν γίνεται πολύ συχνά!

Συνοψίζοντάς:

Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τα μαλλιά σας είναι να τα διατηρείτε υγιή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα με σκληρές χημικές ουσίες και να λούζετε τα μαλλιά σας τακτικά. Αραιώστε τις πολλές επαναλήψεις στις βαφές και αντ’ αυτού επιλέξτε να ανανεώσετε την εικόνα σας με πιο μικρές επεμβάσεις όπως το Balayage ή το Ombre.

Αν θέλετε ένα στυλ που είναι εύκολο να διατηρηθεί, ίσως να θέλετε να μειώσετε την ποσότητα του θερμικού styling που κάνετε. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σίδερα για μπούκλες ή ίσιωμα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ καυτά.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι βούρτσες σας είναι καθαρές και χωρίς μπερδέματα πριν τις χρησιμοποιήσετε. Οι βούρτσες μαλλιών μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο αν δεν συντηρούνται σωστά, γι’ αυτό μην τις ξεχνάτε!

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 25/1

xristiana

Πυρκαγιά στο Γούμερο Ηλείας

xristiana

Αγία Νόννα

xristiana