ΚεντρικήΜαγειρική

Υγιεινό ρύζι με πράσινα λαχανικά

17/7/2022

Υλικά για 4 μερίδες

5 σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.

2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια

½ φλιτζάνι αρακά

½ κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα κομμένα στα 2 ή στα 3

4 κουταλιές ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουταλιές φλούδα λεμονιού κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

6 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό λαχανικών και τον διατηρείτε ζεστό. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Οταν μαλακώσουν προσθέτετε τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20΄. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε και το  σχοινόπρασο και τον δυόσμο.

Όταν είναι έτοιμο, το σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Φλώρινα: Απελευθέρωση αρκούδας από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας

xristiana

Μελάνωμα: Τι δερματικά σημάδια να ελέγξετε στην παραλία

xristiana

Θεσσαλονίκη: Έξι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των AμεΑ

xristiana