ΚεντρικήΚοινωνικά

«Τα τσίπουρα στον Βόλο» στον Πλατανιά

17/7/2022

Ο Σύλλογος Πλατανιά «Σηπιάδα» διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Ψυχούλη «Τα τσίπουρα στον Βόλο» την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 9.00 στην περιοχή «Παλιά» στο λιμάνι του Πλατανιά Πηλίου.

Θα μιλήσουν η Ελένη Ψυχούλη δημοσιογράφος, συντάκτρια γαστρονομίας, ο Αλέξης Ψυχούλης εικαστικός, συγγραφέας, η Πόλλα Καπόλα εκδότρια, εκδόσεις Νήσος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Σταματία Κεκάτου, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο Θανάσης Σαμαράς δημοσιογράφος.

«Από την επιλογή του μαγαζιού μέχρι τη σωστή ώρα, τον ρυθμό, την κουβέντα και τους κατάλληλους μεζέδες, ο Αλέξανδρος Ψυχούλης μάς βάζει στο πνεύμα μιας μοναδικής τελετουργίας» επισημαίνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. «Ενα πλήρες ψυχογράφημα μιας παράδοσης, που δεν συναντάς πλέον συχνά στην αυθεντική της μορφή, καθώς δημιουργήθηκε σε άλλη εποχή, με διαφορετικό τρόπο ζωής.

Αυτό το «εγχειρίδιο» μιλά για την μοναδική εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς στα παραδοσιακά τσιπουράδικα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Πρόκειται για ένα κείμενο με ζωηρές περιγραφές, που ταξιδεύει τον αναγνώστη».

Πηγή: https://www.taxydromos.gr

Related posts

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει διεθνή ημερίδα για την κλιματική αλλαγή

xristiana

Κομισιόν: Έκτη φθηνότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα στο πετρέλαιο θέρμανσης

xristiana

Υπέρταση: Η ποσότητα καφέ που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

xristiana