ΚεντρικήΟμορφιά

Συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

9/7/2022

Επειδή η καθημερινή έκθεση στη ρύπανση, τα προϊόντα styling και τα εργαλεία θερμότητας μπορεί να μειώσουν την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών σου συγκεντρώσαμε κάποιες εύκολες συμβουλές για την φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών σου.

Hair tips

Μη λούζεσαι συχνά. Θα απογυμνώσεις τα μαλλιά σου από τα φυσικά τους έλαια, κάνοντάς τα πιο ξηρά.

Όταν πρόκειται να λούσεις τα μαλλιά σου, σαπούνισε τα δύο φορές. Η πρώτη φορά είναι για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών από τη συσσώρευση ρύπων, και η δεύτερη λειτουργεί περισσότερο ως θεραπεία. 

Κάνε ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς η κίνηση διεγείρει τη ροή του αίματος, η οποία συντελεί στην ανάπτυξη νέων κυττάρων .

Χρησιμοποίησε μηλόξυδο για να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου. Με αυτό το τρόπο εξισορροπείται το φυσικό επίπεδο p H του τριχωτού της κεφαλής, κάνοντας τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή με την πάροδο του χρόνου.

Ένταξε στη φροντίδα των μαλλιών σου το έλαιο argan. Το συγκεκριμένο συστατικό αναδομεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, προσφέροντας έντονη θρέψη χωρίς να τα επιβαρύνει. Αν τώρα τα μαλλιά σου είναι ξηρά, μακροπρόθεσμα θα γίνουν λεία και λαμπερά.

Επίσης, μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (που βρίσκονται σε τροφές όπως αυγά, σολομός και σπόροι chia) χαρίζουν στα μαλλιά λάμψη και υγεία.

Τέλος, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις εργαλεία θερμότητας φρόντισε να μη ξεχάσεις το  προϊόν θερμοπροστασίας που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγρασία των μαλλιών σου στα επιθυμητά επίπεδα. Με αυτό το τρόπο θα αποφύγεις την έντονη ξηρότητα και τη θαμπή εικόνα.

Extra Tip: Πίνε άφθονο νερό! Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τα  μαλλιά σου.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.roulastamatopoulou.com

Related posts

Πώς να απαλλαγείς από το προγούλι με φυσικό τρόπο χωρίς lifting προσώπου!

xristiana

Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή

xristiana

Πώς να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο με ασφάλεια

xristiana