ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σκουλήκι «φονιάς» καταστρέφει ολόκληρες καλλιέργειες στο Διδυμότειχο – Τρομοκρατημένοι οι αγρότες

18/7/2022

Βλέπουν τη σοδειά τους να καταστρέφεται και αναζητούν λύση.

Στο έλεος ενός σκουληκιού «φονιά» που καταστρέφει ολόκληρες καλλιέργειες βρίσκεται το Διδυμότειχο. Οι αγρότες είναι απελπισμένοι και αναζητούν λύση ώστε να προστατέψουν την περιουσία τους.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του ρεπορτάζ το grtimes.gr το συγκεκριμένο σκουλήκι – προνύμφη αναπτύσσεται κατά εκατομμύρια και έχει προκαλέσει ολοκληρωτικές καταστροφές σε πάρα πολλά χωράφια της περιοχής. Εξίσου έντονο είναι το πρόβλημα και με την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου (ΑΣΔ), Ευάγγελος Τασιούδης, το σκουλήκι φέρεται να είναι προνύμφη – λεπιδόπτερο της οικογένειας Crambidae. «Όμως για μεγαλύτερη σιγουριά, έχουμε στείλει δείγμα στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και περιμένουμε τα αποτελέσματα» σημειώνει.

«Η εν λόγω προνύμφη ξεκίνησε από καλλιέργειες στην περιοχή του Τυχερού και στη συνέχεια έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθεί παρά μόνο με ψεκασμούς από drone» πρόσθεσε ο κ. Τασιούδης.

Ο Ευάγγελος Τασιούδης αναφέρθηκε επίσης και στο πρόβλημα της θεαματικής αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων, τα οποία εισβάλλουν επίσης στα χωράφια της περιοχής, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

«Εγώ προσωπικά γνωρίζω παραγωγούς, που φοβήθηκαν φέτος να καλλιεργήσουν καλαμπόκι διότι γνωρίζουν πως αποτελεί τροφή για τα αγριογούρουνα. Ο πληθυσμός τους τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί θεαματικά με αποτέλεσμα να αναζητούν την τροφή τους στα χωράφια των αγροτών» είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πώς συνεχίζεται η απώλεια βάρους και μετά τον κύκλο φαρμάκων για αδυνάτισμα

xristiana

Εβδομαδιαίο μενού χαμηλών υδατανθράκων για απώλεια βάρους: Τροφές, γεύματα, γραμμάρια

xristiana

Ο πρωταθλητής ΑμεΑ Νίκος Παπαγγελής, σε Αστυνομικό: «Μακάρι να ήταν η τελευταία σου μέρα που υπηρετείς της ΕΛ.ΑΣ.»

xristiana