ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ακραία συμπεριφορά του καιρού στη Δυτική Ευρώπη, που λιώνει από τον καύσωνα – Δείτε χάρτες

18/7/2022

Έως και 16-17 βαθμούς Κελσίου θερμότερες από τη μέση τιμή της εποχής οι αέριες μάζες σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων.

Ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες επικρατούν στη Δυτική Ευρώπη, προκαλώντας ισχυρό κύμα καύσωνα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το κύμα καύσωνα θα επιμείνει και τη Δευτέρα 18/07 και την Τρίτη 19/07.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στους παρακάτω χάρτες, οι αέριες μάζες σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων πάνω από τη Δυτική Ευρώπη είναι έως και 16-17 βαθμούς Κελσίου θερμότερες από τη μέση τιμή της εποχής. Θερμοκρασιακές αποκλίσεις από τη μέση τιμή τόσο μεγάλου μεγέθους αποτελούν μία ακραία συμπεριφορά του καιρού.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων, όπως πχ η νέφωση, η εκδήλωση φαινομένων, οι άνεμοι κλπ.

Σημειώνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να ζήσει σήμερα τη θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 41 βαθμούς. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για ζέστη σε μεγάλα τμήματα της Αγγλίας, από το Γιορκ και το Μάντσεστερ έως το Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά.

Η πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν οι 38,7 βαθμοί στο Κέμπριτζ το 2019, αναφέρει το BBC. Σήμερα καύσωνας αναμένεται σε ολόκληρη την Ουαλία και σε τμήματα της Σκωτίας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου

xristiana

Τα χτενίσματα που δείχνουν τέλεια τώρα που φοράς το αγαπημένο σου σκουφί

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 22/8

xristiana