ΚεντρικήΜαγειρική

Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια και κοτόπουλο

3/7/2022

Υλικά Συνταγής

  • 5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 250 γρ. ψίχα κοτόπουλου βρατό ή ψητό σε μπουκιές
  • 100-150 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 ml ζωμό κοτόπουλου έτοιμο ή σπιτικό

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5′-10′ ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στα μανιτάρια τις μπουκιές κοτόπουλου.
  • Αλείφετε ένα πυρέξ με βούτυρο και πασπαλίζετε με τυρί. Προσθέτετε μία στρώση πατάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μία στρώση μανιτάρια-κοτόπουλου. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου κι αν θέλετε πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C. Τα πρώτα 30′ καλύπτετε το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί και 15′ πριν το κλείσετε ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Νέα εμπόδια στους ασθενείς για πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες

xristiana

Εικαστική Έκθεση Κοσμήματος στην Pocket Star Gallery

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 15/7

xristiana