ΚεντρικήΚοινωνικά

“Τα Παιδιά Της Τριανδρίας” – Ξεκινά αύριο το 1ο παιδικό φεστιβάλ

23/5/2022

Από τις 24 έως τις 29 Μαΐου παιδιά και γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Τα Παιδιά Της Τριανδρίας», το οποίο διοργανώνεται από τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο 1ο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει σειρά δράσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικά – θεατρικά δρώμενα, διαδραστικές εκδηλώσεις, συμμετοχικά εργαστήρια, ξεναγήσεις, ομαδικά παιχνίδια, κ.ά.

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας και των επιπτώσεών της έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα και την ψυχολογία τόσο των μεγάλων όσο και των παιδιών μας. Ευτυχώς όμως όλα αυτά τα αφήνουμε πίσω μας –προς το παρόν– και είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε στο 1ο Φεστιβάλ που αφορά αμιγώς παιδιά. Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία σε όλη την οικογένεια», ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας Στέφανος Αβραμίδης.

Η συμμετοχή και η είσοδος στο σύνολο των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ
• Ώρα 09.30
«Δράκοι και Γοργόνες»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ) ή αλλιώς Πολυτεχνείο Μιδάτ Πασά. Ελένης Ζωγράφου 3
Για σχολεία της Τριανδρίας
Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών κΜεταβυζαντινών Μνημείων.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ
• Ώρα 09.30 και 11.30
«Δράκοι και Γοργόνες»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ) ή αλλιώς Πολυτεχνείο Μιδάτ Πασά.
Ελένης Ζωγράφου 3
Για σχολεία της Τριανδρίας
Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών κ Μεταβυζαντινών Μνημείων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΙΟΥ
• Ώρα 17.00- 20.00
«Γιορτή φιλαναγνωσίας»

Τα παιδιά δημιουργούν ομάδες και ακολουθούν μια διαδρομή από νησίδες δραστηριοτήτων (αφήγηση παραμυθιού, συνομιλία με συγγραφέα, παιχνίδια και καλλιτεχνικά εργαστήρια με θέμα το βιβλίο). Παράλληλα θα γίνονται μουσικό – θεατρικές εκδηλώσεις.
Σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας.
Αυλή Παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου

• Ώρα 18.00
«ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ», Περιήγηση µε λεωφορείο στην πόλη (Sightseeing Thessaloniki )
Για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών
Λευκός Πύργος – Κόκκινο Κιόσκι

Συμμετοχή με προεγγραφή
https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/triandria/

• Ώρα 18.00-19.30
«Μικροί ήρωες εν δράσει» ένα ζωντανό διαδραστικό παιχνίδι ρόλων (Role Playing Game) ειδικά σχεδιασμένο για την Τριανδρία, από την καλύτερη ομάδα του είδους τη Game Craft.

Οι συμμετέχοντες μικροί μας ήρωες, άνθρωποι της αντίστασης υπό τις οδηγίες του Εμμανουήλ Παπά, σκαρφίζονται ένα τολμηρό σχέδιο, για να ακινητοποιήσουν τον τουρκικό στρατό, στην προσπάθειά του να συλλάβει μια ομάδα συντρόφων τους.

Για παιδιά Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού.

Συμμετοχή με προεγγραφή
https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/triandria/

Αυλή Παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου

• Ώρα 18.00-19.30
«Δράκοι και Γοργόνες»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ) ή αλλιώς Πολυτεχνείο Μιδάτ Πασά.
Ελένης Ζωγράφου 3
Για παιδιά ηλικίας 8 -12 ετών

Συμμετοχή με προεγγραφή στο email: info.ppxi@gmail.com . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

• Ώρα 19.00
Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης
Με τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθέτων
Πάρκο Αγ. Σπυρίδωνα.

Πηγή: https://www.thestival.gr

Related posts

Καρκίνος Μαστού: Εννέα στις δέκα γυναίκες αγνοούν αυτόν τον παράγοντα κινδύνου

xristiana

Καιρός: Τοπικές βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο

xristiana

Σε Σάμο – Λακωνία – Φθιώτιδα – Άρτα τα νέα πύρινα μέτωπα

xristiana