ΚεντρικήΥγεία

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι των παιδιών συνδέονται με μαθησιακές δυσκολίες

27/7/2022

Πώς σχετίζονται οι τραυματισμοί στο κεφάλι των παιδιών με τις μαθησιακές δυσκολίες.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι τραυματισμοί στο κεφάλι των παιδιών μπορεί να οδηγήσουν σε μαθησιακές δυσκολίες.

Σύμφωνα με το Medical Xpress, αυτή η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι τραυματισμοί στο κεφάλι των παιδιών συνδέονται με μειωμένο μέγεθος εγκεφάλου και μαθησιακές δυσκολίες. Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε από το Imperial College του Λονδίνου και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Κάθε γονιός απεύχεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως τα παιδιά είναι ευάλωτα σε κάθε είδους τραυματισμούς. Ένα ατύχημα, σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό, μπορεί να συμβεί στο σπίτι, στο σχολείο, στην παιδική χαρά. Παντού…

paidi-xtipaei-kefali-toy.jpg

Τι δείχνει η μελέτη

Μια τραυματική εγκεφαλική βλάβη (TMI) μπορεί να είναι απίστευτα σοβαρή για οποιονδήποτε, αλλά καθώς ο παιδικός εγκέφαλος αναπτύσσεται, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά. Οι ερευνητές μελετούν εδώ και πολύ καιρό τις επιπτώσεις σε ενήλικες, ωστόσο, είναι δύσκολο σε παιδιά επειδή ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται ακόμη.

Για την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης, οι ερευνητές μπόρεσαν να εξετάσουν λεπτομερείς μετρήσεις του εγκεφάλου των παιδιών που αναπτυσσόταν φυσιολογικά και τις συνέκριναν με τους εγκεφάλους παιδιών που είχαν υποστεί μέτρια/σοβαρή εγκεφαλική βλάβη . Αυτό που βρήκαν ήταν ότι οι όγκοι του εγκεφάλου των παιδιών ήταν μικρότεροι από τον αναμενόμενο εάν είχαν υποστεί TMI.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το εύρημα θα μπορούσε να συνδεθεί με μαθησιακά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι σημαντική για τους γιατρούς καθώς θα γνωρίζουν που αλλού θα πρέπει να εστιάσουν αν ένα παιδί έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Η Δρ Celia Demarchi, που συμμετείχε στη συγγραφή της μελέτης, δήλωσε ότι τα παιδιά υποβάλλονται σε μια σειρά εξετάσεων μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, ωστόσο, αυτή η μελέτη μπορεί να “πει” στους γιατρούς τι να αναζητήσουν. Ενδέχεται να τους οδηγήσει να εστιάσουν σε περιοχές που μπορεί να υποστούν ζημιά.

Δυστυχώς, αυτό που δεν μπόρεσε να προσδιορίσει η μελέτη ήταν ποια παιδιά είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο και ποια λιγότερο μετά από τραυματισμό στο κεφάλι.

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Time for beauty news

xristiana

«Φλόγα»: Ο καρκίνος δεν είναι ανίατος, δεν είναι «επάρατος», μπορεί να ιαθεί!

xristiana

Δήμος Αθηναίων: Έως 20/4 Οι Αιτήσεις Για Δωρεάν Χορήγηση Αναπηρικών Αμαξιδίων Σε Ανασφάλιστους

xristiana