ΚεντρικήΟμορφιά

Οδηγός επιβίωσης: Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά σας το Καλοκαίρι!

20/7/2022

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσετε πίσω σας τα στυλιζαρισμένα μαλλιά και τα sleek χτενίσματα κάνοντας embrace τα φυσικά σας μαλλιά και τα natural beauty look.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να τα κρατάτε πάντα υγιή, λαμπερά και να τα προστατεύετε από τον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία ακολουθώντας απλά αλλά πολύ σημαντικά tips που θα σας πούμε σε αυτό το άρθρο.

Ξεκινήστε τις διακοπές σας με ένα κούρεμα
Τα μαλλιά το Καλοκαίρι μακραίνουν πιο γρήγορα. Φρεσκάρετε το κούρεμα σας ή κόψτε τις ταλαιπωρημένες άκρες ή την ψαλίδα πριν επισκεφτείτε τον αγαπημένο σας προορισμό.

Αποφύγετε την θερμότητα
Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και μην τα επιβαρύνετε περισσότερο με θερμότητα ειδικά μετά από την έκθεση που έχουν στον ήλιο το Καλοκαίρι. Τραβήξτε ένα μεγάλο Χ στα heating tools, όπως το ισιωτικό σας και κάντε άνετα χτενίσματα, όπως μία χαλαρή πλεξούδα.

Χρησιμοποιήστε λαδάκια
Μην ξεχνάτε την περιποίηση των μαλλιών σας με λαδάκια όπως coconut, αvocado oil ή μετάξι.

Αντηλιακό μαλλιών
Επενδύστε σε ένα αντηλιακό μαλλιών που θα προστατέψει τα μαλλιά σας από τον ήλιο και το αλάτι και θα τα κρατήσει ενυδατωμένα όλη την ημέρα.

Αυτό θα πρέπει να το απλώνετε στα μαλλιά σας πριν την παραλία. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε και ως προϊόν “styling” που θα δώσει κίνηση και φόρμα σε σγουρά μαλλιά ή για να αποκτήσετε ένα wet look.

Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας
Μετά από μία βουτιά στην θάλασσα, την πισίνα ή μία full beach day, ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με νερό, απομακρύνοτας το αλάτι, την άμμο ή το χλώριο μέχρι να έρθει η ώρα να λουστείτε κανονικά.

Καπέλο στον ήλιο
Το πιο basic αλλά πολύ σημαντικό tip. Φορέστε καπέλο (ή ένα fashionable printed μαντήλι)που θα προστατεύει τα μαλλιά σας από την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Μπορείτε ακόμα να απλώσετε στα μαλλιά σας μία ενυδατική μάσκα ή conditioner και να την κρατήσετε όλη την ημέρα μέχρι την ώρα που θα λουστείτε. Εκτός από full ενυδάτωση θα βοηθήσει στο να μην κολλήσει extra αλάτι ή άμμος στα μαλλιά σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κυριακή της Τυρινής

xristiana

Πόνος ή φλεγμονή; Νέα δεδομένα για την αντιμετώπισή τους

xristiana

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης στον Ι.Ν Αγίας Σοφίας

xristiana