ΚεντρικήΟμορφιά

Κακές συνήθειες που βλάπτουν την επιδερμίδα σου

14/7/2022

Η υγεία και η ποιότητα του δέρματός σου εξαρτάται από τον τρόπο ζωής, την ποιότητα του ύπνου και σίγουρα από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Αν εξακολουθείς να διαπιστώνεις ότι η επιδερμίδα σου δεν έχει την υγιή λάμψη που επιθυμείς, μπορεί να οφείλεται σε κάποιες κοινές κακές συνήθειες.

Δες λοιπόν τι δεν πρέπει να κάνεις

Μην αμελείς το ντεμακιγιάζ και το καθαρισμό προσώπου μετά από μια μεγάλη μέρα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να υπερβάλλεις με την ρουτίνα περιποίησης. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να κάνεις συχνή απολέπιση προσώπου με προϊόντα που τα συστατικά τους μπορούν να το ερεθίσουν. Περιόρισε την σε 1-2 φορές την εβδομάδα και προτίμησε προϊόντα με ήπιες συνθέσεις.

Αν καπνίζεις ήρθε η ώρα να το σταματήσεις. Η νικοτίνη μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα σου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Επίσης οι χημικές ουσίες του καπνού καταστρέφουν τις πρωτεΐνες κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματος.

Μην παραλείπεις ποτέ το αντηλιακό σου. Να θυμάσαι πως πρέπει να το φοράς ακόμη και το πρωί που πας στη δουλειά σου, όχι μόνο στη παραλία. Επίσης η υπεριώδης ακτινοβολία σταδιακά οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Αν σου αρέσουν και εσένα τα γλυκά, μάλλον ήρθε η ώρα να τα μειώσεις, καθώς η ζάχαρη που περιέχουν κάνει κακό στην επιδερμίδα (αν καταναλώνεις συχνά). Μια φιλική προς το δέρμα διατροφή θα πρέπει να επικεντρώνεται σε λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Τέλος, το να πειράζεις τα σπυράκια στο πρόσωπό σου, είναι  πολύ επικίνδυνο διότι μπορεί να προκληθούν μολύνσεις, φλεγμονές ακόμη και μόνιμες ουλές. Για αυτούς τους λόγους, είναι καλύτερο να το αφήσεις να εξαφανιστεί μόνο του.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Σαλαμίνα

xristiana

Δωρεάν Εμβολιασμός Για Τον Έρπη Από Τον Δήμο Θεσσαλονίκης Στους Ανθρώπους Από 60 Έως 75 Ετών

xristiana

Φλεβική νόσος: Τι επιβάλλεται να ξέρετε για κιρσούς και θρομβοφλεβίτιδα στα πόδια

xristiana