ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί η φροντίδα των ποδιών είναι κρίσιμη για την υγιή γήρανση

31/7/2022

Είναι γεγονός ότι τα πόδια σας περνούν πολλά και πιθανώς αξίζουν περισσότερη αγάπη από όση τους δίνετε. Μπορεί να μην αισθάνεστε ότι παραμελείτε τα πόδια σας, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να παραλείψετε την υγιεινή φροντίδα τους. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τα πόδια σας είναι να φοράτε ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν είναι πολύ στενά και παρέχουν υποστήριξη.

Τα μασάζ, το να κυλάτε μια μπάλα του τένις κάτω από το πόδι σας, οι πλύσεις με ξύδι και η διατήρηση των ποδιών σας καθαρών και στεγνών είναι, επίσης, μερικά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα πόδια σας σε άριστη κατάσταση, εξηγεί το Healthline.

Γιατί η φροντίδα των ποδιών είναι κρίσιμη για την υγιή γήρανση

Καθώς μεγαλώνουμε, ορισμένα προβλήματα στα πόδια γίνονται πιο συχνά. Το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο, γεγονός που οδηγεί σε λέπτυνση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του λιπαρού στρώματος στον πάτο των ποδιών μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα.

Τα πιο τυπικά προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση των ποδιών περιλαμβάνουν το ξηρό δέρμα, την πλατυποδία, τους κοντύτερους αχίλλειους τένοντες, την αρθρίτιδα, τα κυκλοφορικά προβλήματα και τα παχύτερα και πιο εύθραυστα νύχια, σημειώνει το Verywell Health.

Η έλλειψη σωστής φροντίδας των ποδιών μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα

Ο γιατρός λειτουργικής ιατρικής Frank Lipman προτείνει να εντείνετε τη φροντίδα των ποδιών σας όσο μεγαλώνετε, επειδή τα αδύναμα πόδια μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα μέρη του σώματος που προσπαθούν να αντισταθμίσουν. Εξήγησε στο MindBodyGreen ότι οι μύες και οι τένοντες στα πόδια που λειτουργούν ανεπαρκώς μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στις γάμπες και τους γοφούς. Η δουλειά του ποδιού είναι να απορροφά τους κραδασμούς και αν αυτή η ικανότητα ελαχιστοποιηθεί, αυτό θα έχει αντίκτυπο σε άλλα μέρη του σώματος. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2017 υποστήριξε αυτή τη θεωρία, δείχνοντας συσχέτιση μεταξύ του πόνου στα πόδια και του πόνου στο γόνατο ή/και στο ισχίο, σύμφωνα με το Hospital for Special Surgery.

Μια θεωρία πίσω από αυτή τη σύνδεση είναι ότι οι άνθρωποι αντισταθμίζουν τον πόνο τροποποιώντας ορισμένες κινήσεις. Ενώ η αλλαγή του τρόπου που περπατάμε μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο στα πόδια, θα μπορούσε να προκαλέσει κακή ευθυγράμμιση ή άλλα προβλήματα. Οι ερευνητές υπέθεσαν μάλιστα ότι αυτό μπορεί να εξηγεί ακόμη και γιατί η αρθρίτιδα αναπτύσσεται σε περισσότερες από μία αρθρώσεις. Όπως και να έχει, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος λόγος να φροντίζετε τα πόδια σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συγκέντρωση Βιβλίων Για Την Ενίσχυση Των Βιβλιοθηκών, Το Σάββατο 26/2 Από Τον Δήμο Νέας Ιωνίας

xristiana

Χρυσάνθεμο στη φροντίδα της ομορφιά μας!

xristiana

Βύρωνας: Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών Για Τα Παιδιά Που Έχουν Ανάγκη

xristiana