ΚεντρικήΥγεία

Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας: Οι αναθεωρημένοι κανόνες για υγιή καρδιά

1/7/2022

Σήμερα προστίθεται μια νέα συμβουλή που αφορά τον ύπνο.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, Δρ Donald Lloyd-Jones, είπε ότι η κίνηση αντικατοπτρίζει τα τελευταία ευρήματα σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαπάθειας.

«Ο ύπνος επηρεάζει τη γενική υγεία. Τα άτομα που έχουν πιο υγιεινά πρότυπα ύπνου διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά παράγοντες υγείας όπως το βάρος, η αρτηριακή πίεση ή ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2» είπε.

Η νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακολουθούν τον ύπνο τους στο σπίτι, μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους.

Οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες να κοιμούνται από επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα.

Τα παιδιά κάτω των 5 ετών πρέπει να κοιμούνται από 10 έως 16 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των ωρών του μεσημεριανού ύπνου.

Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις, υπέρταση και παχυσαρκία.

Δείτε πώς διαμορφώνονται πλέον οι κανόνες για την καλή υγεία της καρδιάς:

Διατροφή

Οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε περισσότερα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη, ξηρούς καρπούς, σπόρους. Θα πρέπει να αποφεύγουν τα τρανς λιπαρά και τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια που βρίσκονται σε ορισμένα αρτοσκευάσματα και τηγανητά τρόφιμα.

Σωματική δραστηριότητα

Οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν 150 λεπτά μέτριας ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν 60 λεπτά σωματικού παιχνιδιού την ημέρα.

Διακοπή καπνίσματος

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά τη διακοπή όλων των μορφών καπνίσματος και ατμίσματος για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Διάρκεια ύπνου

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερες: 10-16 ώρες οι ηλικίες πέντε ετών και κάτω (συμπεριλαμβανομένων των ωρών του μεσημεριανού ύπνου), 9-12 ώρες οι ηλικίες 6-12 ετών, 8-10 ώρες οι ηλικίες 13-18 ετών. Ο επαρκής ύπνος προάγει την αποκατάσταση, βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων.

Βάρος

Πρέπει να προσπαθείτε να διατηρείτε ένα υγιές βάρος. Ο ιδανικός Δείκτης Μάζας Σώματος είναι 25.

Χοληστερίνη

Τα υψηλά επίπεδα «κακής» χοληστερόλης μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις. Παρακολουθείτε τα επίπεδα χοληστερόλης μέσω τακτικών εξετάσεων και διατηρήστε τα χαμηλά με σωστή διατροφή και άσκηση.

Σάκχαρο αίματος

Το μεγαλύτερο μέρος των τροφών που καταναλώνουμε μετατρέπεται σε γλυκόζη, την οποία το σώμα μας χρησιμοποιεί ως ενέργεια. Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να βλάψουν την καρδιά, τα νεφρά, τα μάτια και τα νεύρα σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα με δίαιτα και άσκηση.

Αρτηριακή πίεση

Η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης εντός φυσιολογικών ορίων μπορεί να σας κρατήσει υγιείς για περισσότερα χρόνια. Τα υψηλά επίπεδα πίεσης μπορούν να βλάψουν τις αρτηρίες και την καρδιά. Ιδανικά η αρτηριακή σας πίεση πρέπει να κινείται σε επίπεδα μικρότερα από 120/80 mm Hg.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ποδηλατώντας Με Ασφάλεια

xristiana

Ο ωκεανός της Ευρώπης μπορεί να είναι το ίδιο πλούσιος σε οξυγόνο με τους ωκεανούς της Γης

xristiana

Μοναδική εικόνα από το σουπερνόβα που έλαμπε ακόμη και στον ηλιόλουστο ουρανό

xristiana