ΚεντρικήΟμορφιά

Tips για να παραμείνει το άρωμα σου σταθερό και έντονο για ώρες

1/6/2022

Tο άρωμα είναι η σφραγίδα σου στο χώρο. Σε αντιπροσωπεύει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να το επιλέγεις με προσοχή αν και οι ειδικοί λένε πως κάποιες φορές με την πρώτη κιόλας αίσθηση καταλαβαίνεις πως έχει δημιουργηθεί για σένα. 

Οι αρωματοποιοί επίσης υποστηρίζουν πως υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών: Εκείνες που παραμένουν σταθερές σε μια εσάνς για χρόνια ή και για όλη τους τη ζωή και οι υπόλοιπες που έχουν ανάγκη να ανανεώνουν το άρωμα τους ανάλογα με την εποχή, την ηλικία ή την περίσταση. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις το κοινό ζητούμενο είναι ένα: Το άρωμα σου να παραμένει σταθερό για ώρες ακόμη και τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει. 

Πως θα το καταφέρεις 

Επιλέγεις τη σωστή εσάνς

Ο κύριος λόγος διάρκειας ενός αρώματος είναι η “οικογένεια” στην οποία ανήκει. Για παράδειγμα οι  εσάνς που περιέχουν εσπεριδοειδή όπως είναι το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το περγαμόντο διαρκούν λιγότερο από εκείνα που ανήκουν στην floral κατηγορία με τριαντάφυλλο γιασεμί. Αυτό συμβαίνει επειδή η σύνθεση της πρώτης κατηγορίας έχει την ιδιότητα να εξατμίζεται ευκολότερα και πιο γρήγορα σε σχέση με τη δεύτερη. Παράλληλα όμως υπάρχει και μια τρίτη που έχεις ως βάση τις ξυλώδης νότες και το μόσχο που διαρκούν περισσότερες από όλες. 

Τα σωστά σημεία 

Έχεις δει τη μητέρα σου να βάζει άρωμα στους καρπούς, το λαιμό ή πίσω από τα αυτιά της και αυτό είναι ένα μικρό μυστικό που πρέπει να γνωρίζεις αφού τα σημεία που χτυπά ο παλμός της καρδιάς είναι τα σωστά. Συμβαίνει επειδή αυτές οι περιοχές παράγουν θερμότητα η οποία βοηθά το άρωμα να παραμένει σταθερό και έντονο. 

Eνυδάτωση

Αν το δέρμα σου είναι σωστά ενυδατωμένο τότε δημιουργεί εύφορο έδαφος για το άρωμα που ακολουθεί. Επιλέγεις μια φόρμουλα με πλούσια υφή, ιδανικά χωρίς άρωμα ώστε να μην “μπερδευτούν” οι νότες. Παράλληλα μπορείς να επιλέξεις την ενυδατική κρέμα της ίδιας αρωματικής σειράς. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. 

Ο σωστός τύπος αρώματος

Parfum, eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne ή eau fraiche; Ο χαρακτηρισμός έχει να κάνει με την συμπύκνωση και κατά συνέπεια τη διάρκεια. Το parfum περιέχει πάνω από 20% συγκέντρωση ελαίων και αυτό το καθιστά ένα από τα πιο “δυνατά” όσο αφορά στη διάρκεια και την ένταση και αυτός είναι ο λόγος της υψηλότερης τιμής τους. Το eau de parfum είναι δεύτερο στη σειρά με 15%-20% συγκέντρωση ελαίων και ακολουθούν το eau de toilette με 5%-15%, το eau de cologne με 2&-4% και το eau fraiche με 3%. 

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

Icon Energy: «Κούρεμα» στα 78,5 MW από 120 MW για το φωτοβολταϊκό του Νίκα στη Θήβα

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 19/2

xristiana

Θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα;

xristiana