ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: Αυτή η μάσκα θα ανακουφίσει την ερεθισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα σας!

13/6/2022

Σας έχουμε πει τα πάντα για την έκθεση στον ήλιο και πως να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας. Παρ’ όλα αυτά τελικά κοκκινίσατε λιγάκι και αν μάλιστα ταλαιπωρείστε με την ακμή τότε το πιθανότερο είναι η επιδερμίδα σας να έχει ερεθιστεί. 

Μη σκάτε γιατί είμαστε εδώ για εσάς ακόμη κι όταν δεν σας καταλαβαίνουμε. Ακολουθείστε λοιπόν τη συμβουλή των celebrity facialists και δημιουργείστε μία μάσκα μόνες στο σπίτι που θα σας ανακουφίσει, θα ηρεμήσει τα σημάδια, θα απομακρύνει το ανεπιθύμητο κάψιμο από την επιδερμίδα και παράλληλα θα χαρίσει έξτρα ενυδάτωση.

Αμέσως μετά την εφαρμογή της μάσκας θα νιώσετε μια έντονη αίσθηση δροσιάς ενώ η επιδερμίδα θα δείχνει ανανεωμένη και λαμπερή.

Θα χρειαστείτε: 1/4 της κούπας βρώμη, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 3 ώριμες φράουλες. 

Η βρώμη έχει την ιδιότητα απαλού απολεπιστικού που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.

Το μέλι χαρίζει έξτρα απαλότητα ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτική δράση. Το γιαούρτι χάρη στα ένζυμα και το λακτικό οξύ που περιέχει ενυδατώνει σε βάθος.

Τέλος οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C η οποία χαρίζει λάμψη αλλά και AHA που είναι ότι καλύτερο για τις επιδερμίδες με ακμή.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μία multitasking μάσκα που βοηθά όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας.

Πως θα τη φτιάξετε: Αρχικά βάζετε τη βρώμη στο blender μέχρι να πάρει τη μορφή σκόνης. Την αδειάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι.

Στη συνέχεια πολτοποιείτε στο blender τις φράουλες και τις ρίχνετε στο μπολ. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα για 10-15 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί και να πήξει.

Απλώνετε τη μάσκα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνετε να δράσει για 10-20 λεπτά. Τέλος, ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Προσοχή: Υπάρχει περίπτωση οι φράουλες να ερεθίσουν το δέρμα αν το κάψιμο από τον ήλιο είναι έντονο οπότε καλό είναι να μην τις προσθέσετε στη μάσκα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Χαλάνδρι Σε Δράση: Εκδήλωση Για Τον Σχολικό Εκφοβισμό

xristiana

“Δρόμεια 2023” Στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης

xristiana

Skincare: Τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνετε στην εφαρμογή

xristiana