ΚεντρικήΟμορφιά

Τα beauty λάθη που κάνετε το Καλοκαίρι!

13/6/2022

Είναι καλοκαίρι. Κάνει ζέστη. Και κάποιες μέρες πάρα πολύ. Αλλά εσείς βρίσκεται στην πόλη, πηγαίνετε καθημερινά στο γραφείο και το βράδυ βρίσκεστε με φίλους για να δροσιστείτε λιγάκι και να διασκεδάσετε. Η ρουτίνα ομορφιάς, όπως καταλαβαίνετε, τις μέρες που η θερμοκρασία φτάνει στο κόκκινο, είναι διαφορετική.

Εσείς όμως, ειδικά αυτές τι μέρες, κάνετε κάποια συγκεκριμένα λάθη που προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε. Γι’ αυτό είμαστε όμως εμείς εδώ. Τα έχουμε εντοπίσει και θέλουμε να σας τα τονίσουμε ώστε να τα διορθώσετε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το παρακάνετε με την πούδρα. Καταλαβαίνουμε ότι η λιπαρότητα και η γυαλάδα είναι υπερβολικές όταν έχει υπερβολική ζέστη. Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα με αρκετές στρώσεις πούδρας. Απλώνετε το πρωί και συνεχίζετε μέσα στη μέρα όταν βλέπετε πως η επιδερμίδα σας άρχισε πάλι να λάμπει, όχι με την καλή έννοια. Στο τέλος της ημέρας όμως έχετε σημάδια από την πούδρα σε διαφορετικά σημεία του προσώπου και γραμμές. Αυτό είναι μια μικρή καταστροφή. Το καλύτερο είναι να απλώσετε το πρωί primer και μια ενυδατική κρέμα με χρώμα. Είναι αρκετά. Μέσα στη μέρα χρησιμοποιείστε blotting papers που θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα κι όλα καλά.

Δε φοράτε αντηλιακή κρέμα. Είναι απλά απαράδεκτο. Σας έχουμε τονίσει άπειρες φορές ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου δεν βγαίνετε από το σπίτι αν δεν φορέσετε το αντηλιακό σας και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας.

Είμαστε σίγουρες ότι δεν θέλετε να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σας πρόωρα σημάδια γήρανσης, κηλίδες και πανάδες. Και πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι χωρίς αντηλιακό παραμονεύει πάντα ο κίνδυνος για μελάνωμα και καρκίνο του δέρματος.

Δεν πίνετε νερό. Δίπλα σας στο γραφείο όλη μέρα υπάρχει σίγουρα ο καφές σας. Το νερό σας που είναι; Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι νερό είναι απαραίτητο για την υγιή όψη της επιδερμίδας αφού η σωστή ενυδάτωση ξεκινά από μέσα.

Όσο αποτελεσματικές κι αν είναι η φόρμουλες περιποίησης που χρησιμοποιείτε αν δεν πίνετε νερό δεν λειτουργούν στο 100%. Θα πρέπει λοιπόν να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.

Φοράτε αδιάβροχες φόρμουλες μόνο στην παραλία. Λάθος. Μέγα λάθος. Όταν έχει υπερβολική ζέστη ιδρώνετε. Κι όταν ιδρώνετε είναι φυσικό η μάσκαρα να “τρέχει”, οι σκιές και το blush να εξαφανίζονται και το φον ντε τεν να λιώνει.

Και είμαστε σίγουρες ότι δεν θέλετε κάτι τέτοιο. Οπότε μιας κι έρχεται καύσωνας τα προϊόντα μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσετε επιβάλλεται να είναι αδιάβροχα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Από Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Του ΠΘ Για Τον Αυτισμό

xristiana

Εγκεφαλικό: Τα πέντε σημάδια στα οποία πρέπει να δώσεις σημασία

xristiana

Συμβουλές για νεανικό και λαμπερό πρόσωπο

xristiana