ΚεντρικήΟμορφιά

4+1 τρόποι να χαρίσετε στα λεπτά μαλλιά σας όγκο και φόρμα!

11/6/2022

Τα λεπτά μαλλιά είναι μια δύσκολη υπόθεση μιας και πολύ δύσκολα αποκτούν όγκο και ωραία κίνηση. Όσα προϊόντα styling και περιποίησης έχετε χρησιμοποιήσει, λίγο μετά το φορμάρισμα είναι και πάλι άτονα και πεσμένα. Σας καταλαβαίνουμε, πιστέψτε μας.

Οι ειδικοί βέβαια έχουν τη λύση και συμβουλές που θα σας σώσουν. Και μάλιστα όχι μία αλλά 5 ώστε τα λεπτά μαλλιά σας να δείχνουν καθημερινά τέλεια.

Όλα ξεκινούν από το λούσιμο: Τα προϊόντα styling που απλώνετε στις ρίζες για έξτρα όγκο είναι μια πολύ καλή λύση αλλά το μεγάλο μυστικό κρύβετε στο σαμπουάν και πιο συγκεκριμένα στον τύπο που επιλέγετε. Θα πρέπει να είναι κατάλληλο για λεπτά μαλλιά αφού μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το αφρό χτενίσματος, το σπρέι φορμαρίσματος αλλά και σίδερο για μπούκλες. Τα προϊόντα που υπόσχονται έξτρα όγκο δεν έχουν πάντα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε συνήθως επειδή περιέχουν στη σύνθεση τους έλαια και butters τα οποία βαραίνουν την τρίχα. Τα συγκεκριμένα λοιπόν πρέπει να τα αποφεύγετε.

Αποφύγετε συγκεκριμένα conditioners: Μπορεί η συγκεκριμένες φόρμουλες να υπόσχονται έξτρα ενυδάτωση και απαλότητα αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση ισχύει ότι ακριβώς και με τα σαμπουάν. Αποφεύγετε τα conditioners με έλαια στη σύνθεση τους. Επίσης δεν τα απλώνετε ποτέ στη ρίζα. Μικρή ποσότητα στις άκρες ώστε να ξεμπερδέψετε ευκολότερα τα μαλλιά σας είναι ότι πρέπει. Καλό είναι επίσης να μη λούζετε καθημερινά τα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενδιάμεσα dry shampoo. Θα σας σώσει.

Το στέγνωμα: Πριν από το στέγνωμα με το σεσουάρ θα πρέπει πάντα να απλώνετε ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. Στη συνέχεια γυρίστε το κεφάλι σας και στεγνώστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας. Χρησιμοποιείστε μα μεγάλη, στρογγυλή βούρτσα και χτενίστε τα μαλλιά σας με φορά προς τα πάνω και προς τα έξω.

Ανασηκώστε τις ρίζες: Αφού ολοκληρώστε το στέγνωμα και το φορμάρισμα ψεκάστε τις ρίζες με ένα “root lifter” προϊόν αφού είναι το μοναδικό που θα τις κρατήσει ψηλά. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling για όγκο γιατί το πιθανότερο είναι τα μαλλιά σας να βαρύνουν και να πέσουν μέσα στη μέρα.

Μην τα χτενίζετε πολύ συχνά: Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας μεταφέρετε τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλή σε όλο τους το μήκος. Κι αυτό σημαίνει έξτρα λιπαρότητα και κατ’ επέκταση μαλλιά χωρίς όγκο. Αν θέλετε να τα διορθώσετε επιλέξτε μια χτένα με αραιά δόντια και ανασηκώστε τις ρίζες ή τα υπόλοιπα μαλλιά ξεχωριστά.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Διατροφή κατά την εγκυμοσύνη: 6 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε

xristiana

Τρέχουμε για τον Αυτισμό

xristiana

Έτσι πρέπει να επιλέγετε άρωμα ανάλογα με τις εποχές -Τα ιδανικά για Φθινόπωρο και Χειμώνα!

xristiana