ΚεντρικήΚοινωνικά

39ο Ετήσιο Συνέδριο Της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας Και Θεραπείας Πόνου

16/6/2022

Νέα στοιχεία και δεδομένα για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου, αλλά και τη συμβολή των τεχνικών της περιοχικής αναισθησίας στην ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών που υποβάλλονται σε βαριά χειρουργεία ή/και σε επεμβάσεις ημερήσιας νοσηλείας θα παρουσιαστούν στο 39ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (ESRA), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου 2022.

Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της ESRA, σε ετήσια βάση, με την επιστημονική εταιρεία να γιορτάζει φέτος στη Θεσσαλονίκη τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Περισσότεροι από 1.500 αναισθησιολόγοι απ’ όλο τον κόσμο, θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου που έχει κεντρικό θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον στην περιοχική αναισθησία, την περιεγχειρητική φροντίδα και τον χρόνιο πόνο».

Στόχος του συνεδρίου είναι η διάδοση της γνώσης στην ευρωπαϊκή και διεθνή αναισθησιολογική κοινότητα, μέσα από το ευρύ ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου από τη στιγμή της ίδρυσής της.

Σε 14 αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του συνεδριακού χώρου του ξενοδοχείου “Makedonia Palace” και του Τμήματος Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολυάριθμες διαλέξεις και εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς διεθνούς φήμης. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και 521 επιστημονικές ανακοινώσεις, εκ των οποίων οι 86 έχουν ελληνική προέλευση.

Διακόσιοι διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες είναι ομιλητές, μεταξύ των οποίων και 30 Έλληνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Αναισθησιολογίας και της ανακούφισης του χρόνιου πόνου, ακόμα και μέσω 62 εφαρμοσμένων κλινικών φροντιστηρίων και εξειδικευμένων εργαστηριακών μαθημάτων, που θα διεξαχθούν στο τμήμα Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στις αίθουσες χειρουργείου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής.

Κατά τη διάρκεια του 39ου Ετήσιου Συνεδρίου της ESRA, θα παρουσιαστούν νέες καινοτόμες τεχνικές και θεραπείες που μελλοντικά μπορούν να αποδειχτούν ευεργετικές για τους ασθενείς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων αναισθησιολόγων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν γνώσεις μέσα από διαδραστικές ενότητες, κλινικά φροντιστήρια και ομάδες εργασίας, καθώς και να εκπαιδευτούν από ειδικούς στην πραγματοποίηση νευρικών αποκλεισμών και παρεμβατικών τεχνικών αντιμετώπισης χρόνιου πόνου με τη χρήση 40 μηχανημάτων υπερήχων που θα βρίσκονται στο χώρο του συνεδρίου.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (ESRA) θα απονείμει τα ετήσια βραβεία της στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα τους και τα Carl Koller και Albert Van Steenberge Awards, καθώς και τα Βραβεία Αναγνώρισης της συνεισφοράς στην εκπαίδευση, που θα δοθούν σε διακεκριμένους επιστήμονες και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις που ξεχώρισαν το 2021 σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, μεταξύ πολλών κοινωνικών δράσεων, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των συνέδρων και το ESRA Fun Run, ένας αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, από τις 6-8 το πρωί, με σημείο εκκίνησης τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το 39ο Ετήσιο Συνέδριο της ESRA Europe, είναι ένα από τα πρώτα δια ζώσης διεθνή ιατρικά συνέδρια μεγάλης εμβέλειας που διεξάγονται φέτος στην Ελλάδα, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης) και Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με την ενεργό υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στο https://esra2022.com/

Επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου:
Ελένη Μόκα, Αναισθησιολόγος, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (ESRA Hellas) και Ταμίας Δ.Σ. ESRA, 6932198011, mokaeleni@hotmail.com
Γραφείο Τύπου: Νικολέττα Μπούκα, 6972554955, nikolettabouka@yahoo.gr

Info

Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy – ESRA)

39ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ
«Διαμορφώνοντας το μέλλον στην περιοχική αναισθησία, την περιεγχειρητική φροντίδα και τον χρόνιο πόνο»

22-25 Ιουνίου 2022
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
(με φυσική παρουσία)

Πηγή: https://cityportal.g

Related posts

Αποτρίχωση στο σπίτι: Με αυτά τα κόλπα θα αποφύγεις τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς & θα αποκτήσεις λείο & απαλό δέρμα!

xristiana

Η μέθοδος του 1′ που διώχνει το στρες – Δοκιμάστε την

xristiana

Στον αστερισμό της Αποκριάς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

xristiana