ΚεντρικήΟμορφιά

Τι μαγιό να προτιμήσω; Ολόσωμο ή μπικίνι;

5/6/2022

Το καλοκαίρι πολλές από εμάς προβληματίζονται για το αν είναι προτιμότερο να επιλέξουν ένα ολόσωμο μαγιό ή ένα μπικίνι. Και οι λόγοι δεν είναι πάντα αισθητικοί.

Ο κ. Γκικόντες Ευάγγελος, Μαιευτήρας – Χειρούργος Γυναικολόγος συμβουλεύει τις γυναίκες να προτιμούν τα μπικίνι από τα ολόσωμα μαγιό και να κάνουν ηλιοθεραπεία ανάσκελα και ιδανικά έχοντας τοποθετήσει το σώμα τους προς τον ήλιο. Να κάνουν χρήση αντηλιακών προϊόντων στο σώμα και το πρόσωπό τους. Όσες όμως έχουν σκουρόχρωμη επιδερμίδα μπορούν να εξαιρέσουν την κοιλιά, δηλαδή να μην απλώσουν αντηλιακό 2-3 εκατοστά κάτω από τον αφαλό και μέχρι το μπικίνι, καθώς τα περιστατικά καρκίνου στην περιοχή σπανίζουν.

Αντίθετα, οι έγκυες γυναίκες καλό είναι τις ημέρες που επικρατεί καύσωνας να επιλέγουν ανοιχτόχρωμα, ολόσωμα μαγιό, γιατί έτσι προστατεύουν, έστω και λίγο, το παιδί από την υπερβολική θερμότητα. Δεν πρέπει όμως να είναι πολύ σφιχτό στο σώμα, για να μην πιέζει την κοιλιά.

Εξάλλου, υπάρχουν ολόσωμα μαγιό σχεδιασμένα για εγκύους τα οποία στηρίζουν και προστατεύουν τόσο την κοιλιά όσο και το στήθος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα, όταν επιλέγονται ολόσωμα μαγιό, είναι η αποφυγή της χρήσης αντιηλιακών προϊόντων, ορισμένα από τα οποία δεν είναι και τόσο αθώα για χρήση από εγκύους.

Βασική προϋπόθεση όμως, η οποία βεβαίως ισχύει για όλες τις γυναίκες, είναι η αλλαγή του μαγιό μετά το κολύμπι ή αφότου ιδρώσουν, προκειμένου να αποφευχθούν οι κολπίτιδες, οι οποίες, είτε είναι μυκητιασικές είτε μικροβιακές, ευνοούνται από το υγρό και ζεστό περιβάλλον. Η επιλογή φυσικά του είδους του μαγιό δεν σχετίζεται με την πιθανότητα προσβολής του οργανισμού.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 22/1

xristiana

Συζήτηση Για Τη Σημασία Της Πρόληψης Στην Αντιμετώπιση Του HIV Στην Τεχνόπολη

xristiana