ΚεντρικήΟμορφιά

Τα οφέλη της γυμναστικής με σχοινάκι

4/6/2022

Το σχοινάκι μπορεί να ήταν το αγαπημένο σας παιχνίδι κατά τη διάρκεια των παιδικών σας χρόνων, αλλά αυτό το απλό αξεσουάρ γυμναστικής είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα μυστικά για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.

Καύση θερμίδων
Αν και δεν αποτελεί έκπληξη, αυτό είναι ένα από τα κύρια οφέλη της άσκησης με σχοινάκι. Tο σχοινάκι μπορεί να επιτύχει ρυθμό καύσης έως και 1.300 θερμίδες ανά ώρα έντονης δραστηριότητας, με περίπου 0,1 θερμίδες να καταναλώνονται ανά άλμα.

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία
Μιλώντας για καρδιαγγειακή λειτουργία, οποιαδήποτε δραστηριότητα που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σε ελεγχόμενο περιβάλλον είναι σημαντική για τη σωματική υγεία.

Βελτιώνει την πυκνότητα των οστών

Τα δυνατά οστά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, αλλά καθώς γερνάμε, αρχίζουμε να χάνουμε ασβέστιο και μέταλλα. Αυτή η μείωση της οστικής πυκνότητας, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη για τις γυναίκες λόγω της εμμηνόπαυσης, μας θέτει σε κίνδυνο για κατάγματα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συνολική σας οστική πυκνότητα, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης με σχοινάκι.

Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία

Μπορεί το σχοινάκι να βελτιώσει πραγματικά την υγεία του εγκεφάλου; Σίγουρα μπορεί. Η προπόνηση με σχοινάκι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του εγκεφάλου.

Είναι φθηνό και διασκεδαστικό!

Το σχοινάκι είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και φθηνά κομμάτια εξοπλισμού γυμναστικής, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι και στον δρόμο. Απλώς πετάξτε το στο σακίδιο, την τσάντα γυμναστικής ή τη βαλίτσα σας και μπορείτε να έχετε μια πολύ αποτελεσματική προπόνηση, χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο γυμναστήριο.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Brazil nuts: Μπορούν οι ξηροί καρποί Βραζιλίας να σε απαλλάξουν από τα σπυράκια & την ακμή στο πρόσωπο;

xristiana

Η σημασία της βραδινής ρουτίνας ομορφιάς μετά τα 40

xristiana

ΥΠΕΝ: «Πράσινο» για το mega φωτοβολταϊκό των 220 MW της ΤΕΝΕΡΓ στο Κιλκίς

xristiana