ΚεντρικήΟμορφιά

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Αυτά τα προϊόντα πρέπει να αποφεύγεις

4/6/2022

Κάθε γυναίκα με λιπαρό δέρμα γνωρίζει καλά πως υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ελαφριά λάμψη στα μάγουλα και την έντονη θαμπάδα στο μέτωπο. Η Tiffany J. Libby, δερματολόγος και επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown θα μας μυήσει στις καλύτερες πρακτικές περιποίησης της επιδερμίδας.

«Μια κοινή παρανόηση είναι ότι πρέπει να απαλλαγείς εντελώς από τη λιπαρότητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευεργετική και βοηθά στη διατήρηση μιας καλά ενυδατωμένης επιδερμίδας. Απόφυγε τα προϊόντα με αλκοόλ και επίλεξε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου. Και αν είσαι επιρρεπείς στην ακμή, προτείνω διπλό καθαρισμό με ένα σαπούνι προσώπου που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου», αναφέρει η Tiffany J. Libby.

Εξίσου σημαντικό
Μείνε μακριά από συστατικά που φράζουν τους πόρους ή επιδεινώνουν την παραγωγή σμήγματος. «Μερικοί από τους κορυφαίους εχθρούς του δέρματος είναι τα ορυκτέλαια, η λανολίνη, η παραφίνη και το κερί μέλισσας», λέει. «Θα ήθελα επίσης να σας συμβουλεύσω να είσαι προσεκτική όταν χρησιμοποιείς έλαια μαλλιών, σπρέι και άλλα προϊόντα styling πολύ κοντά στο πρόσωπο, καθώς θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή»

Μην ξεχνάς!
Μια τελευταία σημείωση σχετικά με το λιπαρό δέρμα: «Μπορεί να δουλέψει υπέρ σου καθώς μεγαλώνεις. Σκέψου πώς φαίνεται το δέρμα σου όταν απλώνεις ενυδατική κρέμα. Είναι πιο φωτεινό, σωστά; Το φυσικό σμήγμα σου έχει το ίδιο αποτέλεσμα, ώστε οι λεπτές γραμμές ή οι ρυτίδες να φαίνονται πιο ομαλές», λέει η Δρ Libby.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κώστας Καζάκος

xristiana

Ανοίγει Τις Πύλες Της Η 13η Ανθοκομική Έκθεση Του Δήμου Νάουσας

xristiana

Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας

xristiana