ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να προετοιμάσετε σωστά την επιδερμίδα σας για την ημέρα του γάμου σας

18/6/2022

Η μεγάλη ημέρα του γάμου σου φτάνει και εσύ θέλεις να είσαι πιο λαμπερή και αψεγάδιαστη από ποτέ καθώς οι φωτογραφίες αυτές θα μείνουν για πάντα στο σαλόνι σου!

Το μόνο που έχεις να κάνεις εκείνη την ημέρα, είναι να αφεθείς στα χέρια της αγαπημένης σου make up artist για να σε μεταμορφώσει και να είσαι σαν πριγκίπισσα.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να κάνεις εσύ, είναι  να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου σωστά για να δημιουργήσεις έναν ομοιόμορφο καμβά που μπορεί να «σταθεί» ακόμα και χωρίς πολύ foundation.

Μια ημέρα πριν λοιπόν, φρόντισε να ενυδατώσεις πλήρως την επιδερμίδα σου. Στόχος σου είναι να χαρίσεις στρώματα ενυδάτωσης στο δέρμα σου, εφαρμόζοντας σούπερ ενυδατικά αλλά και καταπραΰντικά συστατικά στο πρόσωπό σου.

Επιπλέον, για να κρατήσεις αναλλοίωτο το μακιγιάζ για ώρες, είναι σημαντικές ακόμα και οι υφές / φόρμουλες των προϊόντων skincare. Προτίμησε κρέμες και σέρουμ με βάση το νερό και όχι το λάδι ή τις σιλικόνες, τα οποία παρέχουν μια πιο ελαφριά, καθόλου λιπαρή αίσθηση στο δέρμα. Επιπλέον, οι υδαρείς φόρμουλες έχουν την ιδιότητα να «κλειδώνουν» τις χρωστικές των καλλυντικών στο δέρμα, με αποτέλεσμα να μην λιώνει εύκολα το μακιγιάζ, να μην “τρέχει” και σου χαλάει το αποτέλεσμα που με τόσο κόπο δημιούργησες.

Τι να μην κάνεις το πρωί της μεγάλης μέρας

-Μην κάνεις απολέπιση το ίδιο πρωί. Προτίμησε να την κάνεις τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

-Μην χρησιμοποιήσεις έλαιο προσώπου, ακόμα κι αν έχεις ξηρό δέρμα. Μπορείς ωστόσο να το εφαρμόσεις το βράδυ της προηγούμενης μέρας πριν κοιμηθείς, ως το τελευταίο βήμα της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης, ποτέ όμως την ίδια μέρα.

-Sheet masks: Καλύτερα να τις εφαρμόσεις το προηγούμενο βράδυ  και όχι το πρωί, που ενδεχομένως θα τρέχεις για τις ετοιμασίες τελευταίας στιγμής.

-Face massage: Αν και είναι άκακο, προτίμησε να κάνεις 5′ face massage με face roller κάθε μέρα πριν τη μεγάλη μέρα, ώστε να μειώσεις τυχόν οιδήματα, πρήξιμο και να βελτιώσεις την μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, που θα έχει ως αποτέλεσμα μια λάμψη που πηγάζει από μέσα. Ωστόσο, μην το επιχειρήσεις την ίδια μέρα, ιδίως αν είσαι νέα στο σπορ.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς θα διατηρήσεις το balayage στα μαλλιά σου

xristiana

Νέα όργανα διοίκησης της ΕΛΕΤΑΕΝ

xristiana

Οι ασθένειες που μιμούνται τα συμπτώματα του Πάρκινσον και οδηγούν σε λάθος διάγνωση

xristiana