ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πάνω από 200 πυροσβέστες και τεχνικό εξοπλισμό στέλνει στην Ελλάδα ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

2/6/2022

Περισσότερους από 200 πυροσβέστες και τεχνικό εξοπλισμό στέλνει ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στην Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χρηματοδοτούμενοι και συντονισμένοι από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, πάνω από 200 πυροσβέστες και τεχνικός εξοπλισμός από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα για να καταστεί δυνατή η άμεση υποστήριξη, σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας δασικών πυρκαγιών.

«Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κλιματική αλλαγή και αυτό απαιτεί από όλους τους Ευρωπαίους μια κοινή απάντηση. Τον Αύγουστο του 2021, η Ελλάδα παρουσίασε περίπου 65 ταυτόχρονες πυρκαγιές την ημέρα, με μέσες θερμοκρασίες συχνά πάνω από 40°C. Ως εκ τούτου, με τις ελληνικές Αρχές, έχουμε συμφωνήσει για την παρουσία σε ετοιμότητα περισσότερων από 200 πυροσβεστών υψηλής ειδίκευσης από όλη την ήπειρό μας για να υποστηρίξουν τους εθνικούς πυροσβέστες όταν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει την ταχεία απόκριση, αλλά θα εξασφαλίσει επίσης μια σημαντική ανταλλαγή πρακτικών για όλους τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και ευχαριστώ όλες τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση», δήλωσε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνς Λέναρτσιτς.

Αυτή η ενισχυμένη συνεργασία των ευρωπαϊκών πυροσβεστικών υπηρεσιών με την Ελλάδα ακολουθεί την ιδιαίτερα σφοδρή περίοδο δασικών πυρκαγιών του 2021. Προστίθεται στα μέτρα ετοιμότητας της ΕΕ για τις δασικές πυρκαγιές, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης τον στόλο των βομβαρδιστικών νερού μέσω του «rescEU», τα οποία διατίθενται στα κράτη μέλη και στα συμμετέχοντα κράτη της ΕΕ στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Υγεία και ομορφιά με μόνο 4 απλές αλλαγές

xristiana

Αποκριάτικο πάρτι στη Ραφήνα

xristiana

Βουλωμένη μύτη; Οι σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν

xristiana