ΚεντρικήΟμορφιά

Κυτταρίτιδα: Βρες «συμμάχους» στη διατροφή σου

9/6/2022

Ξεκίνα σταδιακά να εισάγεις στο καθημερινό διατροφικό πλάνο σου κάποιες τροφές -ή απόσυρε κάποιες άλλες- και θα οδηγηθείς με μαθηματική ακρίβεια στο στόχο σου στο σώμα χωρίς κυτταρίτιδα.

Οι «χρυσοί» κανόνες που θα σε φέρουν πιο κοντά στο αποτέλεσμα ακολουθούν παρακάτω.

* Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ στα 1-3 ποτά την εβδομάδα.

* Μην παραλείπεις να καλύπτεις τις ανάγκες σου σε νερό. Η αφυδάτωση επιδεινώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η κατανάλωση 1,2-2,5 λίτρων υγρών ημερισίως θα σου εξασφαλίσει επαρκή ενυδάτωση.

* Περιόρισε την κατανάλωση της ζάχαρης και των προϊόντων που την περιέχουν. Μπορείς να καταναλώνεις μια μικρή ποσότητα ενός ζαχαρούχου προϊόντος καθημερινά ή ένα ατομικό γλυκό της αρεσκείας σου την εβδομάδα.

* Ελάττωσε την κατανάλωση κορεσμένων (ζωικών) λιπαρών που βρίσκονται στο κρέας, στο γάλα, τα τυριά και το γιαούρτι. Αφαίρεσε το ορατό λίπος από το κρέας, επίλεξε άπαχα κομμάτια κρέατος και προτίμησε χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα.

* Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στις 5 μερίδες ημερησίως.

* Ο καφές και τα αναψυκτικά δεν προκαλούν κυτταρίτιδα, όπως πολλοί πιστεύουν. Μπορούν να καταναλώνονται με μέτρο. Η προτεινόμενη συχνότητα κατανάλωσης είναι 1-3 κούπες καφέ την ημέρα και ως 3 αναψυκτικά (κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη την εβδομάδα).

* Πρόσθεσε τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σου για να μειώσεις την όρεξή σου, να κάψεις λίπος και να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα:
• κουάκερ (βρόμη),
• χυμοί λαχανικών,
• ξηροί καρποί
• γάλα (χαμηλό σε λιπαρά).

* Το πράσινο τσάι συμβάλλει στον περιορισμό της καταρκάτησης υγρών και περιορίζει την «όψη φλούδας πορτοκαλιού». Μπορείς να καταναλώνεις 1-3 κούπες ημερησίως.

* Η σημαντικότερη παράμετρος για τον περιορισμό της κυτταρίτιδας είναι η επίτευξη ενός κανονικού βάρους για την ηλικία, το ύψος και το φύλο σου. Με τη βοήθεια ενός κλινικού διαιτολόγου θα μπορέσεις να «εκπαιδευτείς» διατροφικά έτσι ώστε να διατηρήσεις με σωστό τρόπο ένα υγιές βάρος.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτό το μπαχαρικό πρέπει να προσθέσετε στον καφέ σας – Θα εκτοξεύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το σάκχαρο

xristiana

Άνοιξαν Οι Αιτήσεις Για Συμμετοχή Στην 18η Εθελοντική Αιμοδοσία Του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

xristiana

Θρομβώσεις προκαλούν το 3% των αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος

xristiana