ΚεντρικήΟμορφιά

Κάνε μπάνιο με μαγειρική σόδα – Λίγες ημέρες μετά θα πάθεις πλάκα με αυτό που θα συμβεί στο σώμα σου

18/6/2022

Θέλεις να αποκτήσεις δέρμα σαν μωρού; Η μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσει και με το παραπάνω, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Είναι ένα “μυστικό” που κάνουν οι Άγγλοι και οι single ladies στις ταινίες με κρασί και μουσική.

Δεν πρόκειται να μακρηγορήσουμε για την επιδερμίδα και το κακό που της κάνουμε καθημερινά. Πριν όμως στραβώσετε το πρόσωπό σας σκεπτόμενες «που καιρός» και «δεν μπορώ, δεν μου αρέσει» μάθετε ότι το συγκεκριμένο κάνει θαύματα στο δέρμα, όπως και στο μεγαλύτερο γυναικείο πρόβλημα.

Θα χρειαστείτε:

  • Αλάτι νεκράς θάλασσας. Το βρίσκετε εδώ και στο κέντρο σε όποιο κατάστημα με μπαχαρικά και να πάτε. Είναι πάμφθηνο και κάνει θαύματα όχι μόνο για το δέρμα.
  • Μαγειρική σόδα. Μπορεί και να έχετε στο ντουλάπι σας.
  • Αιθέριο έλαιο λεβάντα. Επίσης μπορεί να έχετε, αν όχι αγοράστε ένα σαν το Βιολογικό αιθέριο Έλαιο Λεβάντα του Κορρέ (στα φαρμακεία), έχουμε άπειρες συνταγές που μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Για να το κάνετε:

Καθαρίστε καλά τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό αλλά όχι με απορρυπαντικό και γεμίστε τη με νερό στη θερμοκρασία που θέλετε. Ρίξτε μέσα μια κούπα αλάτι, μια κούπα σόδα και 5 σταγόνες λεβάντα. Μουλιάστε για 20 λεπτά (ή για πάντα, εμείς σίγουρα θέλαμε). Έχοντας δοκιμάσει τη συνταγή πρέπει να σας πούμε πως η αίσθηση είναι απόλυτα χαλαρωτική στο βαθμό που θα σας συμβουλεύαμε να βγείτε με πολύ προσοχή μετά από το μπάνιο. Μην πλυθείτε με σαπούνι αλλά ταμπονάρετε το σώμα σας ελαφρά και συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα.

Με σόδα εξαφανίζεται και τις κοκκινίλες από το δέρμα

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι πολλές και μπορεί να σου λύσει προβλήματα στο άψε σβήσε και πολύ οικονομικά. Ένα από αυτά είναι στον ερεθισμό και τις κοκκινίλες των ποδιών σου μετά από το πολύ ξύρισμα, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε.

Η μαγειρική σόδα θαυματουργή σε οτιδήποτε αφορά την ομορφιά και την περιποίηση, ειδικά του σώματος, μιας και βοηθά πολύ και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Για να ανακουφίσετε τους ερεθισμούς από το ξύρισμα, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό, ανακατέψτε και απλώστε με τα χέρια σας στα πόδια σας.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν εργαστήρια χορού, θεάτρου & εικαστικών για παιδιά 6-12 ετών στο Δήμο Αθηναίων

xristiana

«Η Επιχειρηματικότητα είναι Επιλογή»: Εκδήλωση για μαθητές λυκείων στην Κηφισιά

xristiana

«Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ» ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

xristiana