ΚεντρικήΜαγειρική

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μοτσαρέλα

4/5/2022

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη
  • Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε κατά μήκος το κοτόπουλο, ώστε να δημιουργήσετε ένα είδος «φακέλου». Αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε το στο ταψί.

Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι και μισό φλιτζάνι του τσαγιού μοτσαρέλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε.

Βήμα 3
Γεμίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μείγμα τυριού και σπανακιού, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και περιχύστε με λάδι.

Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά, για τουλάχιστον 35 λεπτά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

ΕΕ: Η Βουλγαρία «πρωταθλήτρια» στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 1ο τρίμηνο 2024

xristiana

Πώς τα κριτήρια ESG αλλάζουν τις εταιρείες ενέργειας και οδηγούν προς μια οικονομία χαμηλών ρύπων

xristiana

Κλιματική κρίση: Πώς τα δάση θα γίνουν πιο ανθεκτικά

xristiana