10/5/2022
Υλικά
- 5 ντομάτες
- 1 καρότο
- 1 μπαστουνάκι σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, (προαιρετικά)
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες, τις πολτοποιήστε με ένα πιρούνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Ύστερα προσθέτουμε τον ζωμό να σκεπάσει τις ντομάτες και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή.
- Προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και στη συνέχεια χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία και παχύρρευστη κρέμα. Σκεπάζουμε τη ντοματόσουπα με μια μεμβράνη και την παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.