ΚεντρικήΟμορφιά

Tips για να βάλεις σωστά το concealer

13/5/2022

Ακόμα και το πιο ακριβό και φίνο κονσίλερ να έχεις, αν δεν γνωρίζεις πώς θα το απλώσεις σωστά, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο.

Για το λόγο αυτό, σήμερα θα δούμε όλα τα μικρά, αλλά βασικά μυστικά που απαιτούνται για την τέλεια εφαρμογή του.

1. Επίλεξε το σωστό
Αν δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα μαύρων κύκλων, διάλεξε μια ελαφριά -αλλά πάντα ενυδατική- υφή (ελάχιστα πιο ανοιχτή από τον τόνο της επιδερμίδας σου), η οποία να σου δίνει τη δυνατότητα να “χτίσεις” το αποτέλεσμα κάλυψης από ελαφριά μέχρι μεσαία. Για πιο βαριά κάλυψη θα στηριχτείς σε πιο πλούσιες υφές, όμως πάντοτε ξεκινάς την εφαρμογή με ελάχιστη ποσότητα προϊόντος και επαναλαμβάνεις, αν χρειάζεται.

2. Ενυδάτωσε την περιοχή
Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ο «καμβάς» -σε αυτήν την περίπτωση, η περιοχή των ματιών – τόσο πιο εύκολο είναι να δουλέψεις το κονσίλερ και, φυσικά, να αποφύγεις τις λεπτές γραμμές αφυδάτωσης στις οποίες το προϊόν έχει την τάση να μαζεύεται. Επομένως, πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή, περιποιήσου σωστά την ντελικάτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια με μια κρέμα ή serum ματιών.

3. Σχημάτισε ανεστραμμένο τρίγωνο
Μπορεί το να απλώσεις το προϊόν κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων (και των μαύρων κύκλων) να μοιάζει πιο εύκολο και λογικό, όμως οι ειδικοί τονίζουν πως με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τονίσετε περισσότερο το όποιο πρόβλημα στην περιοχή. Ο σωστός τρόπος είναι να σχηματίσεις με το κονσίλερ σου ένα ανεστραμένο τρίγωνο, με τη βάση του κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων και την κορυφή του να «δείχνει» προς τα μάγουλά σας. Κάνε καλό blending και θα δεις πως αμέσως θα φωτίσει όχι μόνο το βλέμμα σου αλλά ολόκληρο το πρόσωπό σου.

4. Άπλωσε setting powder
Η τελευταία κίνηση που θα κρατήσει το προϊόν στη θέση του είναι η εφαρμογή setting powder. Διάλεξε μια διάφανη πούδρα σε σκόνη και άπλωσε με ένα μεγάλο πινέλο ένα ανάλαφρο πέπλο πάνω από το κονσίλερ.

5. Πείτε ναι στο χρώμα
Οι makeup artists συμβουλεύουν μετά την κρέμα ματιών, να απλώσεις ένα color corrector σε ροδακινί απόχρωση (αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα) ή πορτοκαλί τόνο (αν είναι σταρένια), ώστε να εξουδετερώσεις οπτικά τους μαύρους κύκλους με μπλε undertones ή ένα color corrector σε μοβ, για να εξουδετερώσεις τη σκιά της θαμπάδας.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και τσορίθο

xristiana

Τάσος Γιαννόπουλος

xristiana

Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο 14/5

xristiana