ΚεντρικήΥγεία

Kickboxing: Γιατί αποτελεί ιδανική επιλογή άσκησης για την ψυχική σας υγεία

16/5/2022

Πόσες φορές την εβδομάδα να το ασκείτε για καλύτερα αποτελέσματα.

Το kickboxing είναι μια πολεμική τέχνη που προέρχεται από την Ταϊλάνδη και ξεκίνησε ως Muay Thai πριν εξελιχθεί στο δικό του άθλημα, σύμφωνα με το Verywell Fit. Αρκετοί από αυτούς που προπονούνται περιστασιακά με το kickboxing το κάνουν για το καρδιαγγειακό όφελος που προσφέρει, αλλά και για να μάθουν την αυτοάμυνα με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Μια μελέτη του 2014, όμως, έδειξε ότι μετά από προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα για πέντε εβδομάδες, οι συμμετέχοντες στο kickboxing βελτίωσαν την καρδιαγγειακή αντοχή του σώματός τους και τη μέγιστη VO2 (μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου).

Να γιατί το Kickboxing είναι καλό για την ψυχική σας υγεία

Kickboxing

Το kickboxing έχει, επίσης, οφέλη για την ψυχική σας υγεία. Είναι μια άσκηση και η άσκηση έχει συνδεθεί με βελτίωση του άγχους, του στρες και της κατάθλιψης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Maturitas. Με το γεγονός ότι ξεσπώντας πάνω σε κάτι μπορείτε να διώξετε το άγχος σας, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι το kickboxing είναι καλό για την ψυχική σας υγεία. Ποιος δεν θέλει να χτυπήσει, άλλωστε, έναν σάκο του μποξ όταν νιώθει στρεσαρισμένος;

Το kickboxing μπορεί να ρυθμίσει τη διάθεσή σας και να βελτιώσει την ανθεκτικότητά σας στο άγχος

Kickboxing

Το kickboxing, όπως όλα τα μαχητικά αθλήματα, είναι ψυχικά και σωματικά εξαντλητικό. Είναι μια συνεχής μάχη μεταξύ του σώματος και του εγκεφάλου για να μην σταματήσετε να εργάζεστε και να συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας για να τα καταφέρετε καλύτερα. Με την πάροδο του χρόνου, είτε ασκείστε για την καρδιά είτε για οφέλη αυτοάμυνας, θα πρέπει να χτίσετε ψυχική ανθεκτικότητα, εξηγεί το Frontiers in Physiology. Ειδικότερα, το kickboxing «απαιτεί υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, κίνητρο, ελπίδα και αισιοδοξία με διάθεση, ψυχική ανθεκτικότητα/αντοχή και προσαρμοστική τελειομανία», σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Biology of Sport.

Ακόμα, όμως, κι αν δεν σκοπεύετε να το εξασκήσετε, οι προπονήσεις kickboxing μπορούν να ρυθμίσουν τη διάθεσή σας, καθώς σύμφωνα με το Frontiers in Psychiatry, η σκληρή προπόνηση βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος . Η άσκηση βοηθά στην ανακούφιση της ψυχικής πίεσης μέσω σωματικής δράσης. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Men’s Health σημείωσε ότι οι πολεμικές τέχνες συνδέονται με μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα, ενισχυμένη αυτοεκτίμηση και, κατά ειρωνικό τρόπο, μείωση της επιθετικότητας και των βίαιων συμπεριφορών.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Αίθριο Της Λότζια

xristiana

«Η μεγάλη πλεκτάνη» στο ανοιχτό θέατρο «Σάρα» Μαρκοπούλου

xristiana

 DIY: scrub για τα χείλη

xristiana