ΚεντρικήΟμορφιά

Υπάρχουν περισσότερες από μία αιτίες εμφάνισης της πιτυρίδας και πρέπει να τις μάθετε

9/5/2022

Ηπιτυρίδα είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα στο τριχωτό της κεφαλής και σας ταλαιπωρεί κάθε φορά που εμφανίζεται.

Τις περισσότερες φορές προσπαθείτε να την αντιμετωπίσετε με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης ώστε να να ανακουφιστείτε αλλά και να νιώσετε καλύτερα σε αισθητικό επίπεδο. Αν πάλι επιμένει τότε αναγκάζεστε να επισκεφτείτε δερματολόγο.

Η πιο συχνή αιτία εμφάνισης της πιτυρίδας είναι η ξηροδερμία αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε ώστε να προστατευτείτε.

Ουσιαστικά προκαλείται επειδή γίνεται υπερβολική έκκριση σμήγματος που πολλαπλασιάζει ένα συγκεκριμένο μύκητα που υπάρχει στο τριχωτό. Αυτός ακριβώς ο μύκητας καθιστά το τριχωτό ευαίσθητο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος.

Εκτός από τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης και styling που μπορούν να βοηθήσουν στον πολλαπλασιασμό του μύκητα υπάρχουν και κάποιες τροφές αλλά και ποτά που προκαλούν ή επιδεινώνουν την κατάσταση. Τα γαλακτοκομικά είναι μία από αυτές. Ειδικά αν έχουν πλήρη λιπαρά. Καθώς επίσης και τα λευκά κρασιά αλλά και τα αφρώδη.

Αν το τριχωτό της κεφαλής βρίσκεται σε έξαρση τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και τροφές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της. Μερικές από αυτές είναι τα ψάρια, το λευκό κρέας, τα αυγά, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά και τα ζυμαρικά. Ότι δηλαδή περιέχει πρωτεΐνες.

Σε περίπτωση που κάνετε όλα όσα πρέπει και η πιτυρίδα επιμένει θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχετε έλλειψη βιταμίνης Β7. Τότε θα χρειαστεί να λάβετε συμπληρώματα διατροφής που την περιέχουν.

Παράλληλα πρέπει να γνωρίζετε ότι το άγχος παίζει πολύ σημαντικό τόσο στην εμφάνιση όσο και στην επιμονή του συμπτώματος. Σ’ αυτή την περίπτωση η γυμναστική θα σας βοηθήσει.

Οτιδήποτε σας χαλαρώνει είναι ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης. Οι ειδικοί μάλιστα επιμένουν ότι το stress είναι ίσως η σημαντικότερη αιτία. Τόσο για την ξηροδερμία όσο και για την πιτυρίδα καθώς επίσης και για τη δύσκολη αντιμετώπιση της.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Απώλεια βάρους: Γιατρός αποκαλύπτει την Νο1 γλυκιά τροφή για να χάσετε κιλά

xristiana

Φθόριο: Οι επιπτώσεις στον εγκέφαλο των εφήβων

xristiana

«Τσιμπημένο» το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος που μπαίνει στη ζωή μας από 1η Ιανουαρίου

xristiana