ΚεντρικήΥγεία

Τα 4 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για γερά οστά (εικόνες)

3/5/2022

Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα και προοδευτική μείωση του οστικού ιστού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται εύθραυστα και να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος καταγμάτων.

Η οστεοπόρωση θεωρείται «σιωπηλή νόσος» επειδή δεν παρουσιάζει συμπτώματα κατά την εξέλιξή της.

Σε προχωρημένο στάδιο ωστόσο, μπορεί να προκαλεί ισχυρούς πόνους στα οστά.

Δείτε παρακάτω τέσσερις βασικούς παράγοντες της καλής οστικής υγείας:

 Ασβέστιο: Αποτελεί δομικό στοιχείο των οστών. Το λαμβάνουμε από το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, καθώς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση οστεοπόρωσης.
Βιταμίνη D: Είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο. Ακόμα και αν λαμβάνουμε ασβέστιο από τη διατροφή, χωρίς αρκετή ποσότητα βιταμίνης D, το σώμα δεν θα το απορροφήσει σωστά. Παράγεται στο δέρμα, όταν εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ενώ λαμβάνεται και από τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.
Μαγνήσιο: Είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό της D3 . Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη D3 λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο μαγνήσιο χρειαζόμαστε. Χωρίς αρκετό μαγνήσιο, κάθε επιπρόσθετο ασβέστιο που καταναλώνουμε θα τοποθετείται όχι στα οστά, αλλά σε άλλα σημεία, όπως τα τοιχώματα των αρτηριών. Το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής θα πρέπει να περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και μαγνήσιο.
Eggs Also Contain Iron, Phosphorus And Calcium In Good Quantities As Well As Vitamin K2, Which Is Us
Βιταμίνη Κ2: Έρευνες δείχνουν ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη ενεργοποιεί μια πρωτεϊνική ορμόνη που ονομάζεται οστεοκαλσίνη, η οποία παράγεται από τους οστεοβλάστες. Με τη σειρά της η οστεοκαλσίνη δεσμεύσει το ασβέστιο εντός των οστών, αποτρέποντας την εναπόθεσή του στις αρτηρίες. Συνεπώς, η Κ2 μας προστατεύει από την παραπανίσια ποσότητα ασβεστίου που λαμβάνουμε αυξάνοντας τη λήψη D3, καθώς συλλέγει το ασβέστιο από εκεί όπου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται και το δεσμεύει μέσα στο οστά, εκεί που είναι απαραίτητο.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

Radiant Professional Make up Festive Campaign

xristiana

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Υψηλότερος κατά 34% ο κίνδυνος για αυτές τις γυναίκες

xristiana

Έχετε σεξουαλική δυσλειτουργία; Ελέγξτε τα φάρμακα που παίρνετε

xristiana