ΚεντρικήΟμορφιά

Τα 3 σημεία του σώματος που ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό

24/5/2022

Οι εξορμήσεις στις παραλίες και τα πρώτα πάντα έχουν ήδη ξεκινήσει. Και κάθε φορά φροντίζουμε να παίρνουμε τα απαραίτητα για την παραλία που έχουν να κάνουν με την προστασία μας. Το βασικότερο όλων είναι το αντηλιακό.

Πόσο σίγουρη είσαι όμως πως εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου; Και κυρίως, είσαι σίγουρη πως καλύπτεις όλα τα μέρη του σώματός σου; Γιατί, οι περισσότεροι παραλείπουν σχεδόν πάντα να βάλουν αντηλιακό στα εξής 3 σημεία:

 Αυτιά
Είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο και εύκολα μπορεί να το «κάψει» ο ήλιος όταν είναι εκτεθειμένα. Έχε υπόψη σου πως ο καρκίνος του δέρματος είναι πολύ συχνός σε αυτή την περιοχή και πίσω από τα αυτιά. Το σωστό λοιπόν, είναι να βάζεις αντηλιακό μέχρι τις ρίζες των μαλλιών. Επίσης, να καλύπτεις και τον αυχένα σου.

Χείλη
Τα χείλη δεν έχουν μελανίνη, που σημαίνει ότι δεν έχουν φυσική ασπίδα από τον ήλιο. Το αντηλιακό τα προστατεύει λοιπόν από τον ήλιο και από το ενδεχόμενο να αποκτήσετις πανάδες γύρω από την περιοχή. Για τα χείλη θα βρεις στο εμπόριο ειδικό αντηλιακό.

Πέλματα
Κι εδώ μπορεί να μην πηγαίνει το μυαλό σου, αλλά το κουντεπιέ έχει λεπτό δέρμα και μπορεί εύκολα να υποστεί ηλιακό έγκαυμα.

Related posts

Αποτρίχωση στο μπικίνι: Ποια είναι η ιδανική για εσάς;

xristiana

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Έως τους 38 βαθμούς

xristiana

Αύριο η εκδήλωση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

xristiana