ΚεντρικήΠεριβάλλον

Τα ονυχοδρόμια μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τις γάτες σας

29/5/2022

Ακόμα κι αν οι ιδιοκτήτες γατών αγαπούν πολύ τα κατοικίδιά τους, μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό να βλέπετε τη γάτα σαςνα κουλουριάζεται στα έπιπλά σας αφήνοντας γούνα παντού ή ακονίζοντας τα νύχια της στο τραπεζάκια του σαλονιού. Στην περίπτωση που όλα αυτά σας προκαλούν άγχος, ίσως είναι καλή ιδέα να δώσετε στο κατοικίδιό σας ένα δέντρο γάτας.

Τα γατόδεντρα είναι κατασκευές με πολλές πλατφόρμες που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα και επιτρέπουν στη γάτα να σκαρφαλώνει και να παίζει. Τα περισσότερα γατόδεντρα είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή άλλο στιβαρό και ανθεκτικό υλικό και καλύπτονται με χαλί ή σχοινί σιζάλ. Η χρήση σχοινιού σιζάλ είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα γιατί δίνει την ευκαιρία σε αυτά τα δέντρα να χρησιμοποιούνται και ως ονυχοδρόμια για να ανακουφίζουν οι μικροί σας φίλοι τα νύχια τους.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα δέντρα γάτας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τις γάτες σας δραστήριες και σε φόρμα, επειδή τους δίνετε τη δική τους θέση για να σκαρφαλώσουν, να παίξουν, να τεντωθούν ακόμα και να κοιμηθούν. Οι γάτες απολαμβάνουν να σκαρφαλώνουν και να κουρνιάζουν, να σέρνονται μέσα από τις σήραγγες του δέντρου και να κάθονται ψηλά ώστε να τις παρακολουθούν. Όλες αυτές οι δραστηριότητες προσφέρουν εξαιρετική ψυχαγωγία στο κατοικίδιό σας.

Επιπλέον, το χαλί που καλύπτει τα περισσότερα γατόδεντρα είναι πολύ χρήσιμο για το βούρτσισμα της γάτας σας, επειδή το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το χαλί είναι αρκετά τραχύ.Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να καθαρίζετε το χαλί που καλύπτει το δέντρο της γάτας όσο πιο συχνά γίνεται. Διαφορετικά, το χαλί μπορεί να αποκτήσει μια δυσάρεστη οσμή και το αιλουροειδές σας να μην θέλει να το χρησιμοποιήσει πια. Το τακτικό βούρτσισμα του κατοικιδίου ζώου σας μπορεί να το ανακουφίσει, συνεπώς χρειάζεται να υπάρχει ένα μέρος μέσα στο σπίτι που θα νιώθουν οικεία και θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

Επίσης, εάν το χαλί είναι φραγμένο με γούνα, δεν θα μπορεί να βουρτσίσει περισσότερη νέα γούνα από τη γάτα σας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες είναι καθαρά ζώα και δεν χρειάζονται τακτικό βούρτσισμα, αλλά αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος περιττής γούνας, η οποία μέρα με τη μέρα θα βρίσκονταν στα έπιπλα σας.

Τα κατοικίδια ζώα έχουν μεγαλύτερες ανάγκες όταν δεν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Χρειάζονται έναν χώρο να ηρεμούν, να απασχολούνται και να νιώθουν οικεία. Τα σπιτάκια σκύλου, τα γατόδεντρα κλπ είναι αυτά που θα δώσουν στα κατοικίδια σας την ασφάλεια που χρειάζονται για να προσαρμοστούν στην νέα τους καθημερινότητα.

Related posts

Νέα Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

xristiana

Ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης

xristiana

«Διαχείριση Θυμού Και Συγκρούσεων Στο Σπίτι Και Το Σχολείο»: Το Θέμα Της Επόμενης Συνάντησης Της Σχολής Γονέων Δήμου Πεντέλης

xristiana