ΚεντρικήΚοινωνικά

Δουλέψτε εξυπνότερα, όχι πιο σκληρά

29/5/2022

Η παραγωγικότητα δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη γρήγορη εργασία, αλλά με τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλλετε. Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας τις κορυφαίες συμβουλές για το πώς να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και να κάνετε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο.

1. Επικεντρωθείτε στη δουλειά σας

Αποκλείστε όλους τους περισπασμούς και συγκεντρωθείτε 100% στη δουλειά σας. Μην ελέγχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενώ εργάζεστε. Αν είναι σημαντικό θα σας στείλουν άλλο email ή θα σας καλέσουν αργότερα.

2. Κάντε διαλείμματα

Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε το μυαλό σας να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί. Τα διαλείμματα σας επιτρέπουν να επιστρέφετε φρέσκοι και συγκεντρωμένοι μετά από κάθε διάλειμμα. Κάντε μια βόλτα στο γραφείο ή έξω, αν είναι δυνατόν, ή γυμναστείτε το μεσημέρι για να δώσετε στον εγκέφαλό σας ένα διάλειμμα από το να σκέφτεται όλη την ημέρα εργασίες που σχετίζονται με την εργασία!

3. Προγραμματίστε εκ των προτέρων

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία βεβαιωθείτε ότι έχει προγραμματιστεί στο ημερολόγιό σας, έτσι ώστε όταν θα εμφανιστεί ξανά σε δύο εβδομάδες να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν πρέπει να γίνει ή όχι – απλά αρπάξτε την από το πρόγραμμα και ξεκινήστε αμέσως!

Κρατήστε ημερολόγιο (ή σημειωματάριο)

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να κρατούν ημερολόγια ή σημειωματάρια, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να οργανωθείτε και να παρακολουθείτε τι έχετε πετύχει και τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Χρησιμοποιήστε διαδικτυακά εργαλεία

Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τις εργασίες σας και να κάνετε τα πράγματα πιο αποτελεσματικά:

Το Trello είναι ένα εργαλείο διαχείρισης έργων που σας επιτρέπει να οργανώνετε τις εργασίες σας σε πίνακες, λίστες και κάρτες. Μπορείτε να δημιουργείτε διαφορετικές λίστες για διαφορετικά έργα, να προσθέτετε ετικέτες και σχόλια, να ανεβάζετε αρχεία και να ορίζετε ημερομηνίες λήξης κ.λπ… Είναι δωρεάν για έως και 2 χρήστες, οπότε σίγουρα αξίζει να το ελέγξετε!

Το Evernote είναι μια εφαρμογή σημειώσεων που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε σημειώσεις κειμένου καθώς και εικόνες, ηχογραφήσεις κ.λπ… Το καλύτερο με το Evernote είναι ότι όλα τα δεδομένα σας συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές, οπότε αν κάνετε αλλαγές στο τηλέφωνό σας θα εμφανιστούν και στο φορητό σας υπολογιστή!

Στον 21ο αιώνα, η παραγωγικότητα αφορά τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλλετε. Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά.

Related posts

Ποια είναι τα καλύτερα εσώρουχα για γυναίκες;

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

NASA: Εντόπισε τον μεγαλύτερο κομήτη – Πλησιάζει το ηλιακό μας σύστημα με 22.000 μίλια

xristiana