ΚεντρικήΟμορφιά

Τα μυστικά της after sun περιποίησης

20/5/2022

Όσο σημαντική είναι η αντηλιακή μας προστασία τόσο είναι και η φροντίδα του δέρματός μας μετά από την έκθεσή μας στον ήλιο αφού η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται απίστευτα από την ηλιακή ακτινοβολία, το αλάτι της θάλασσας καθώς και από αρκετούς εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι ο αέρας και η υγρασία.

 Η σημαντικότερη επίπτωση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα μας είναι η αφυδάτωση και για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείς after sun προϊόντα με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά. Aυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα ούτως ώστε να αναπληρώνουν την υγρασία στο δέρμα αλλά διαθέτουν και λεπτές και δροσερές υφές που απορροφώνται άμεσα χωρίς να αφήνουν ίχνη λιπαρότητας.

Επίλεξε αφρόλουτρα με ενυδατικά συστατικά όπως είναι η αλόη, η γλυκερίνη, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο κ.α. τα οποία θα αποκαταστήσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος, θα δημιουργήσουν έναν προστατευτικό φραγμό αλλά και θα ηρεμήσουν και θα καταπραΰνουν την ερεθισμένη επιδερμίδα.

Στη συνέχεια άπλωσε μία after sun πλούσια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα σώματος, ένα spray σώματος ή ένα δροσιστικό τζελ για άμεση ενυδάτωση και ανακούφιση από την έκθεση στον ήλιο.

Extra tip: Ακόμη μία ωραία και απόλυτα βιολογική επιλογή είναι να φτιάξεις και κάποιες ενυδατικές μάσκες σώματος μόνη σου στο σπίτι με βασικά συστατικά το γιαούρτι, την αλόη, το χαμομήλι και το αγγούρι.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

xristiana

Δράσεις Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana

Για Τρίτη Συνεχή Χρονιά Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στον Δήμο Χερσονήσου

xristiana