ΚεντρικήΟμορφιά

Τα βασικά συστατικά των καλλυντικών και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα σου

8/5/2022

Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα μας. Ας δούμε όμως τι ακριβώς μας προσφέρουν:

Άλφα-υδροξυοξέα (AHAs)
Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν άλφα-υδροξυοξέα (γλυκολικό, γαλακτικό, τρυγικό και κιτρικό οξύ) έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Οι κρέμες και οι λοσιόν με άλφα-υδροξυοξέα μπορούν να βοηθήσουν με τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, την ακανόνιστη μελάγχρωση και τις κηλίδες γήρανσης και μπορεί να βοηθήσουν στη συρρίκνωση των διευρυμένων πόρων.
Οι παρενέργειες των άλφα-υδροξυοξέων περιλαμβάνουν ήπιο ερεθισμό και ευαισθησία στον ήλιο. Για να αποφύγετε το κάψιμο, το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται το πρωί. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος, ξεκινήστε με ένα προϊόν με μέγιστη συγκέντρωση 10% έως 15% AHA. Για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να συνηθίσει στα άλφα-υδροξυοξέα, θα πρέπει να εφαρμόζετε αρχικά το προϊόν περιποίησης δέρματος μόνο κάθε δεύτερη μέρα, φτάνοντας σταδιακά μέχρι την καθημερινή εφαρμογή.

Nιασιναμίδη
Η νιασιναμίδη, η βιταμίνη Β3, διεισδύει στην επιδερμίδα για να ενισχύσει την ενυδάτωση και να προστατεύσει από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Yαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, και με αυτό τον τρόπο σε βοηθά να διατηρήσεις την υγρασία στο πρόσωπό σου και να έχεις μία ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Ρετινοειδή – Ρετινόλη
Τα ρετινοειδή περιλαμβάνουν ρετινόλη, αμφιβληστροειδική αλδεΰδη και εστέρες ρετινυλίου. Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ακμής και των ουλών ακμής, της μελάγχρωσης, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, της υφής του δέρματος, του τόνου και του χρώματος του δέρματος και των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματός σας.
Η ρετινόλη προέρχεται από τη βιταμίνη Α και βρίσκεται σε πολλά μη συνταγογραφούμενα προϊόντα περιποίησης δέρματος «αντιγήρανσης».

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που συμβάλλει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και στη μείωση της εμφάνισης γραμμών, ρυτίδων, ατελειών και άλλων σημείων γήρανσης.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στη Χίο από Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Motor Oil: Και με τη «βούλα» ο σταθμός CNG και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

xristiana