ΚεντρικήΥγεία

Σπιτικά γιατροσόφια για τα πιο κοινά συμπτώματα που έχουν τα παιδιά όταν είναι άρρωστα

26/5/2022

  • Εμμετός
  • Διάροια
  • Βήχας και καταρροή

Αν ξέρετε τι να κάνετε όταν τα παιδιά σας είναι άρρωστα, αυτό μπορεί να τα βοηθήσει να αισθανθούν καλύτερα πιο γρήγορα, ή αν δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό και έχετε τις γνώσεις για το πως να το αντιμετωπίσετε μπορείτε να αποφύγετε τις τακτικές επισκέψεις στον παιδίατρο.

Παρακάτω σας δείχνουμε τους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα πιο συχνά συμπτώματα που έχουν τα παιδιά όταν αρρωσταίνουν.

Εμετός

paidi einai arrwsto

Όταν ένα παιδί κάνει εμετό οι γονείς συχνά αποφεύγουν να του δίνουν να πιεί νερό, αυτό όμως δεν είναι πάντα σωστή αντιμετώπιση. Εάν ο εμετός του παιδιού σας οφείλεται σε μια απλή ιογενή λοίμωξη, για να το αποτρέψετε από το να αφυδατωθεί, συνήθως είναι καλύτερο να του δίνετε συχνά μικρές ποσότητες υγρών.

Ένα διάλυμα ηλεκτρολυτών ενυδάτωσης είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή και μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας 1 έως 3 κουταλάκια του γλυκού κάθε 5 έως 10 λεπτά. Ακόμη και όταν κάνουν πολύ εμετό, συνήθως μπορούν να χειριστούν αυτή τη μικρή ποσότητα υγρού.

Καθώς το παιδί σας βελτιώνεται και κάνει λιγότερο εμετό, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα που του δίνετε, για παράδειγμα, αυξάνοντας έως και 1 έως 3 κουταλιές της σούπας.

Μετά από αυτό, εάν δεν κάνει εμετό για μερικές ώρες, μπορείτε να αυξήσετε ξανά την ποσότητα. Εάν αρχίσει να κάνει ξανά έμετο, δώστε του ένα διάλειμμα για περίπου μία ώρα και μετά προσπαθήστε ξανά και αναζητήστε ιατρική βοήθεια, εάν αρχίσει να αφυδατώνεται.

Διάρροια

Η διάρροια είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα που συνήθως συνοδεύει τον έμετο όταν τα παιδιά έχουν κάποιον ιό στο στομαχάκι τους. Εάν το παιδί σας δεν κάνει πολύ εμετό, μπορείτε συνήθως να συνεχίσετε την κανονική του διατροφή και απλώς να δίνετε περισσότερα υγρά. Ενισχύστε τη διατροφή του παιδιού σας με μπανάνες, ρύζι, μήλο και τοστ.

Βήχας και καταρροή

katarroi

Αυτά τα συμπτώματα είναι κοινά σε παιδιά με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, όπως κρυολόγημα. Εάν η καταρροή και ο βήχας επιμένουν, μπορείτε συνήθως να δώσετε στο παιδί σας ένα φάρμακο για το κρυολόγημα και τον βήχα για να ανακουφίσει τα συμπτώματά του.

Όταν επιλέγετε ένα φάρμακο για το κρυολόγημα, επιλέξτε ένα που να καλύπτει τα συμπτώματα που έχει και αποφύγετε τα φάρμακα που καλύπτουν πολλά συμπτώματα ταυτόχρονα, εκτός εάν το παιδί σας έχει όλα τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει το φάρμακο.

Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας έχει ρινική καταρροή και κοιμάται καλά και δεν βήχει, τότε μπορεί να χρειαστείτε απλώς ένα φάρμακο με αποσυμφορητικό.

Άλλες θεραπείες που μπορεί να είναι χρήσιμες είναι η χρήση ρινικών σταγόνων, και φυσιολογικού ορού.

Αν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα επιμένει επικοινωνήστε με τον παιδίατρο του παιδιού!

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr

Related posts

Μια τολμηρή δασκάλα…

xristiana

Οι επιπτώσεις του λιγοστού ύπνου στη γυναικεία καρδιά

xristiana

Πένες τρικολόρε με κάπαρη ελιές σκόρδο και ντοματίνια

xristiana