ΚεντρικήΥγεία

Θεσσαλονίκη: Με εντολή Πλεύρη η διερεύνηση για τον θάνατο της 3χρονης στο Παπαγεωργίου

3/5/2022

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του τρίχρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας.

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείου Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε μέσα σε περίπου 2,5 ώρες.

Το παιδάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πόνο στο χέρι του. Το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου. Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου δεν είχε βγει διάγνωση.

“Δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου – H νεκροτομή έδειξε εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα“
«Σήμερα που έγινε η διαδικασία της νεκροτομής δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε την διερεύνηση να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου», ανέφερε σε δηλώσεις της η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού, Κατερίνα Αποστολίδου.

Θα ακολουθήσουν ιστολογικές και κυτταρολογικές εξετάσεις.

«Έχουμε κρατήσει ιστολογικά, κρατήθηκαν και βιολογικά υγρά ώστε να γίνει βιοχημικός και τοξικολογικός έλεγχος  Αυτό που διαπιστώθηκε νεκροτομικά ήταν εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα. Αναμενόμενο βέβαια διότι πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο ότι είχε ανεπάρκεια οργάνων, ήταν σε βαριά κατάσταση», τόνισε η κα Αποστολίδου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκρατείου τόνισε ότι αιτία θανάτου του κοριτσιού ήταν ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό, ωστόσο όπως ανέφερε σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού γεγονός που σημαίνει ότι η 3χρονη νόσησε με κορωνοϊό, χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα.

Ερωτηθείσα για την νοσο Kawasaki ή το σύνδρομο post covid, η κα Αποστολίδου σημείωσε ότι αυτές ήταν οι δύο τελευταίες πιθανές διαγνώσεις. «Από το ιστορικό που πήρα έμοιαζε και με Kawasaki αλλα δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση στο παιδί», τόνισε η ίδια.

Πηγή: https://www.iatronet.gr
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γαλάτιστα: Το έθιμο της Καμήλας και ο Γάμος της Μανιώς

xristiana

Αν θέλεις να κοιμάσαι περισσότερο από το κανονικό, ίσως κάτι συμβαίνει με την υγεία σου

xristiana

Η έξαρση των ιώσεων και το μέλλον του κοροναϊού

xristiana